Örebro SK föll tungt mot Djurgården

By on 17 maj, 2018
Arkivbild.

Örebro SK åkte idag till Stockholm för att ta sig an Djurgårdens IF på bortaplan i den nionde omgången av allsvenskan 2018, Djurgården hade inför matchen vunnit de senaste sex matcherna.

Till matchen kom Örebro men hela tre ordinarie startspelare frånvarande, det var Kennedy och Mårtensson som utvisades under matchen mot Hammarby, dessutom var Hines-Ike avstängd för gula kort. Dessa ersatts av Arvid Brorsson, Sebastian Ring och Isaac Boye.

Vi fick inte se den höga press från Örebro under första halvleken som vi vant oss vid under årets allsvenska, men man backade för den skull inte hem utan jobbade på framåt, samtidigt som man höll sitt disciplinerade försvarsspel och den ända riktigt vassa chansen för Djurgården kom i slutminuten när Jonathan Ring klippte till, men Oscar Jansson stod bra placerad och räddade ganska enkelt. Halvleken slutar 0 – 0.

Djurgården startade den andra halvleken bäst med en riktigt vass målchans men även denna gång han Oscar Jansson i Örebromålet ned för att få fingrarna på bollen. Djurgården fortsatte att rada upp målchanser, men Jansson spelade mycket bra och höll kvar sitt lag i matchen. I den 67: de minuten klarar dock inte Örebro att hålla emot och Tino Kadewere överlistar Jansson och 1 – 0 till Djurgården var ett faktum.

Efter Djurgårdens mål så lyfte Örebro sitt spel något och flyttade fram sina positioner men det var tydligt att man saknade Kennedy som avslutningsalternativ, en spelare som jag tycker gjorde ett lite extra bra jobb var Michael Omoh som verkligen slet över hela planen.

Mot slutet av matchen tog Djurgården över matchen och Örebro kunde inte göra mycket annat än att slå ifrån sig, i den 91: a minuten var det dags igen då Kerim Mrabti placerade in 2 – 0 för djurgården på en kontring.

Tyvärr höll inte Örebro idag och det var tydligt hur mycket man saknade Kennedy, men även Mårtensson och Hines-Ike var saknade på plan.

Nu ligger Örebro på en femte plats i allsvenskan men tappar nu rejält mot topplagen. Nästa match är den 22/5 hemma mot Kalmar och jag hoppas på att få se ett Örebro som är tillbaks på det segertåg man börjat året med.