Örebro SK föll tungt mot Nyköpings BIS

By on 24 februari, 2019

Örebro SK åkte under söndagen till Rosvalla IP för att ta sig an Nyköpings BIS i Svenska Cupen. ÖSK har ju börjat svenska cupen bra med vinst mot GAIS, trots detta var man inte helt nöjda med sin insats, BIS gjorde å andra sidan en bra insats mot IFK Göteborg senast.

Örebro började som väntat första halvlek med ett stort bollinnehav men Nyköping visade upp en kompakt defensiv och lyckade bromsa upp Örebros anfall och lyckades till och med prestera ett par chanser framåt. Nyköpings spelare var verkligen ettriga och gav inte Örebro spelarna någon, i den 19 minuten hade hade Örebro en mycket bra målchans då Filip Rogi’c tog emot en långpass som han passade vidare till Viktor Prodell som dock missade målet. Nyköping lyckades effektivt stänga ned Örebros spel på mittfältet vilket ledde till att de tvingades till mycket rundspel på egen planhalva samt en och annan långboll längs kanterna, men utan att få till något riktigt spel laget kändes helt enkelt ringrostigt vilket känns lite oroande inför säsongen. Första halvleken slutade 0-0 vilket får ses som ett misslyckande för Örebro.

Till den andra halvleken hade Örebro passat på att byta in Michael Omoh samt Daniel Björkman och ut gick Jake Larsson och Albin Granlund klart offensiva byten, men det var Nyköping som började perioden piggast. Efter drygt 56 minuter så är det också Nyköping första målet genom Oscar Jansson, 1-0 till Nyköping. Örebro pressade på efter målet, men Nyköping försvarade sig väl och gjorde det svårt för Örebro att komma till avslut. I den 70 minuten bytte Örebro in Rodin Deprem och ut gick Dennis Collander, efter detta verkade det som om Rogic tog ett kliv ned på mittfältet. I den 81 minuten var det mycket nära att Nyköping utökade ledningen Oskar Karlsson kommer fri med Oscar Jansson i Örebro målet. I 89 minuten byter Nyköping in Olle Holmberg och ut gick Alexander Alp. Örebro pressade på men Nyköpings försvar blev för svårforcerat för ÖSK så vi får gratulera Nyköping BIS till segern.

Örebro SK gör en katastrofal insats när man förlorar mot division 1 laget Nyköpings BIS, samtidigt måste man gratulera Nyköping till en taktiskt väl utförd match. Nu krävs det att övriga resultat går rätt väg för att ÖSK skall ha en chans att gå vidare i Svenska Cupen.