Örebro SK förlorade åter hemma

By on 28 juni, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Landslagsuppehållet var över och Örebro SK tog emot Helsingborgs IF hemma på Behrn Arena för den 13 omgången av allsvenskan 2019.

Helsingborg hade inför matchen inte vunnit sedan 15 april men nu hade man bytt tränare till återinsatte Henrik Larsson vilket alltid kan ge resultat. Örebro å andra sidan vann senast mot Göteborg men har haft det svårt hemma denna säsong och hade endast en trepoängare hemma i år.

Helsingborg gick på offensiven direkt efter avspark i första halvlek och var helt klart det laget som hade det största bollinnehavet. Örebro hade dock de vassaste chanserna i början av första halvlek. I den 34 minuten skadades Carlos Strandberg och byttes ut mot Rodin Depmer och i 38 minuten satte Helsingborg 1-0 målet genom Rasmus Jönsson. Efter målet pressade Örebro på för att kunna kvittera men trots några chanser så höll Helsingborg tätt och ÖSK hade svårt att få till några riktigt bra avslut. Första halvleken slutade 1-0 till Helsingborg.

Örebro började den andra halvleken betydligt bättre än första med ett större bollinnehav men hade fortfarande svårt att komma till bra avslut och i den press man satte så lämnades så klart luckor för Helsingborg att anfalla i, men utan större framgångar. Helsingborg såg i mitten av halvleken ganska nervösa ut trots sin ledning men hämtade sig mot slutet av matchen. I den 73 minuten bytte Örebro ut Arvid Brorsson och Viktor Prodell in kom Agon Mehmeti och Martin Broberg. I den 74 minuten bytte Helsingborg ut Andreas Landgren och Wanderson in kom Johan Persson och Anders Randrup. Örebro forcerade massivt och lyckades få in bollen men det var redan blåst, en mycket tveksam avblåsning dock.

Hemmaspöket fortsätter att härja för Örebro och man har förtvivlat svårt att få till avsluten även när man lyckas etablera ett offensivt spel, Helsingborgs vinst idag får man nog delvis tillskriva ”Henke effekten” men Örebro har fortfarande bara en trepoängare hemma i år och det är på tok för dåligt. Nu blev Carlos Strandberg skadad och fick gå av planen men vi får hoppas att han är på benen snart för han är ändå en vitamininjektion i ett annars ganska lamt anfall.

Nästa match spelas den 6 Juli borta mot Malmö FF klockan 18:00.