Örebro SK förlorade borta mot Dalkurd FF

Av på 20 oktober, 2018
Arkivbild

Örebro SK möter Dalkurd i den 26 omgången av Allsvenskan, det är ett Dalkurd som har en måstematch framför sig. Dalkurd har tre poäng upp till negativt kval istället för direktnedflyttning där de låg inför matchen, Örebro ligger i ingenmansland men är ändå i behov av poäng för att inte närma sig bottenskiktet.

Örebro inledde matchen defensivt och det var Dalkurd som låg på, ÖSK jobbade sig in i matchen det började se lugnt och tryggt ut, ÖSK hade ett skott i ribban i den fjärde minuten. Med 15 spelade minuter ökade hemmalaget spelintensiteten och genast skapade de två riktigt heta chanser, utan framgång. Första halvlek förblev mållös, det var hemmalaget som hade en aning övertag. Men sett över hela halvleken så böljade spelet fram och tillbaka, för Örebros del så stod de emot Dalkurd bra.

Spelet i den andra halvleken fortsatte som första avslutades, med ett Dalkurd som pressade framåt och Örebro som tog tag i bollen och kom upp i kontringar. Hemmalagets press gav utdelning, i den 65 minuten kom 1-0 för Dalkurd. Det var hemmalaget som låg på mest, ville mest. Örebros offensiva delar stod Michael Omoh för, när han byttes ut i den 85 minuten försvann i princip ÖSKs kreativa spel.

Tack vare vinsten för Dalkurd tog upp sig på en 14 plats i tabellen och nu är det Brommapojkarna som ligger på nedflyttningsplats, för Örebros del så betydde förlusten inga förändringar i tabellen.

Nästa match för Örebro är mot Djurgården söndag 28 mars.

Anders Olofsson, Sport | Fotboll
Örebronyheter

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in