Örebro SK förlorade defensiv match mot Malmö FF

By on 6 juli, 2019

Örebro SK tog sig an Malmö FF i den 14 omgången av Allsvenskan 2019 i en match som var uppskjuten för att inte krocka med Svenska damlandslagets match om tredje pris i Fotbolls-VM, Malmö går urstarkt just nu och det är inte lätt att göra mål när de spelar på hemmaplan.

Malmö började första halvlek med ett klart övertag i bollinnehav och i den 14 minuten tog de också ledningen med 1-0 genom Marcus Antonsson. I den 18 minuten blev Jake Larsson upphakad i straffområdet och domaren blåste för straff, Filip Rogic klev fram till straffpunkten och satte kallt kvitteringen 1-1 för Örebro. Efter målet fortsatte Malmö att mala på och fortsatte att dominera bollinnehavet utan att ha några riktigt vassa chanser.

Det var åter Malmö som satte högsta fart från start i den andra halvlek, de höll hög press på Örebro och i den 68 minuten tog Malmö åter ledningen med 2-1 genom Anders Christiansen. I den 82 minuten fick Örebro en frispark i bra läge men Malmös målvakt räddade starkt. Mot slutet laddade Örebro på hårt men Malmö höll undan.

Örebro hade en klart defensiv taktik idag men det gick inte hem även om det fanns bud på kvittering så lyckades man inte få bollen i mål. Det känns som om att Örebro måste satsa mer framåt för att få in målen och börja ta poäng.

Nästa match spelar man borta mot BK Häcken den 14 Juli.