Örebro SK fortsätter sin vinstsvit

By on 7 maj, 2018
Arkivbild.

Örebro SK begav sig till Uppsala och Studenternas IP för att ta sig an Sirius på bortaplan och den sjunde omgången av allsvenskan.

Det var högt tryck från start från Örebro SK och redan efter fem minuter så fick Kennedy Igboananike ett en mot en läge, han klippte till en bra bit utanför straffområdet och träffade turligt försvararen så bollen studsade i mål och 1 – 0 till Örebro. Detta är den Kennedy vi lärde oss älska för ett bra tag sedan då han gjorde mål på de mest omöjliga situationer och det känns som att i och med förra matchens två mål så är han tillbaks i gammal god form.

Örebro fortsatte att kontrollera matchen och vist hade Sirius några chanser men det var bortalaget som förde matchen. Första halvlek slutar också 0 – 1.

I halvlek bytte Örebro ut Martin Lorentzon som var tillbaka efter sin lårskada och in kom Arvid Brorsson som gjort en bra insats de senaste matcherna vi får nu hoppas att bytet inte berodde på att Lorentzsons skada gjort sig påmind igen.

Till andra halvlek kom Sirius ut med betydligt bättre energi och fart vilket gav flera fina chanser och tillslut ett kvitteringsmål till 1 – 1 genom ett fint skott av Philip Haglund i den 49: e minuten.

Örebro växlade efter målet upp och i den 57: e minuten var det åter dags för Kennedy Igboananike att slå, på en passning från Nahir Besara skjuter han in 2 – 1 ledning för Örebro.

I den 63 minuten fick Örebro en frispark som först gick till Michael Omoh som slog ett fint inlägg som Filip Rogic nickade i mål och utökade Örebros ledning till 3 – 1.

Spelet böljade fram och tillbaka och i den 79: de minuten så nickade Ian Serelius in 2 – 3 till Sirius och en reducering.

Men Örebros svar lät inte vänta på sig för i den 82: a minuten slår Nahir Besara till med ett stramt skott mot bortre stolpen och utökad ledning till 4 – 2 för Örebro.

I slutet av matchen radade Örebro upp chanser och Sirius hade en hel del tur att det inte blev något mer mål för Örebro.

Örebro vinner med 4 – 2 i kväll och är fortfarande obesegrade i årets allsvenska detta innebär att man nu ligger på tredjeplatsen i tabellen.

Det bästa med dagens match var enligt mig anfallsspelet medans jag tycker att man tappar något i försvaret som sett så bra ut i tidigare matcher.

Nu väntar Hammarby hemma nu på söndag den 13/5 vilket kommer att bli en riktig värdemätare.