Örebro SK gjorde jobbet mot AFC Eskilstuna

By on 31 augusti, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro SK tog under lördagen den 31 Augusti emot AFC Eskilstuna hemma på Behrn Arena för den 22 omgången av allsvenskan 2019.

Örebro kom till matchen utan sina två bästa anfallare Carlos Strandberg och Filip Rogic, där Carlos är klar för Al Hazem i Saudiarabien och Filip Rogic som enligt NA besökt ryska FC Orenburg i veckan. I krislaget AFC Eskilstuna var mittfältaren Pavle Vagic tillbaka i spel efter en lårskada men de var ändå nederlagstippade.

Det var Örebro som tog tag i spelet direkt efter avspark och Eskilstuna hade inte mycket att säga till om och i den tionde minuten satte Martin Broberg 1-0 efter en fin nick spå Nordin Gerzics hörna. Örebro fortsatte att styra spelet och i den 27 minuten tilldöms Örebro en straff efter att Bertilsson blivit fälld, Jake Larsson klev fram till straffpunkten och slog säkert in 2-0 för hemmalaget. Örebro fortsatte att spela bra och skapa chanser, men i den 45 minuten lyckades Eskilstuna slå in ett inlägg från vänsterkanten som Pavel Vagic snappade upp och reduceringen var ett faktum 1-2 till Eskilstuna. Ett inta alls rättvist mål och det kändes helt klart onödigt och halvleken slutade 2-1 till Örebro.

Örebro fortsatte att mangla på i den andra halvleken och i den 52 minuten satte Johan Bertilsson 3-1 till Örebro. Efter målet började Örebro att krympa ytorna och invänta omställningarna mer än tidigare, något som tidigare straffat sig men som mot Eskilstuna verkade fungera bättre. Mot slutet av matchen var det flera spelare som hade skadekänningar, bland andra Simon Amin som haltade betänkligt och Martin Broberg byttes ut i den 75 minuten med skadekänning. Matchen slutade i alla fall 3-1 till Örebro.

Örebro gör en bra match idag men ställdes man också mot allsvenskans just nu näst sämsta lag. Även om dagens spel såg bra ut så väntar en tung höst när man nu tappar Carlos Strandberg och eventuellt även Filip Rogic då dessa två stått för 19 av lagets 32 mål i årets allsvenska. Hur man skall lösa detta läge får framtiden utvisa och nu närmast väntar speluppehåll för laget vilket är tur då många spelare visade tecken på att vara småskadade idag.

Nästa match spelas hemma mot GIF Sundsvall den 14 September klockan 13:30.

Matchen slutade Örebro SK 1 – AFC Eskilstuna 1.