Örebro SK räddade en poäng på övertid

By on 5 augusti, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro tog emot IFK Göteborg i den 18 omgången av Allsvenskan 2019, Göteborg kom till spel med Victor Wernersson avstängd.

Örebro som hade med sig två raka vinster (Falkenberg och Helsingborg) och 8-1 i målskillnad, började matchen en aning avvaktande och det var gästerna som skapade bäst chanser med ett visst bollövertag.

25 spelade minuter och Örebro hade kommit igång, främst genom Jake Larssons påhittighet där han inom loppet av ett par minuter hade skapat två chanser var av ett där bollen var i mål men där målet dömdes bort på grund av offside. I den 41 minuten kom matchens första mål, IFK Göteborg tog ledningen genom Robin Söder som kyligt slog in bollen i det vänstra nedre hörnet. Målet kom efter ett bra passningsspel av gästerna som byggde upp anfallet kyligt från egen planhalva upp till Örebros målområde. Det resultatet stod sig sedan halvleken ut och Örebro fick gå till halvtidsvila med 1-0 i baken.

I den andra halvleken fortsatte Örebro att pressa på framåt och skapa målchanser utan att få några resultat, man kunde definitivt inte se något av den effektivitet som laget visade upp senast mot Helsingborg och istället för kvittering så var det åter Robbin Söder som i den 63 minuten var framme på ett inlägg från Firma Abraham och 2-0 till Göteborg var ett faktum. Örebro fortsatte att pressa på men det kändes som om timingen inte fanns där, i den 69 minuten blir Örebro tilldömda en straff som Martin Broberg skjuter över och nu kändes det riktigt tungt för hemmalaget. I den 82 minuten får dock Jake Larsson en fin chans på en hörna som han förvaltade väl och sköt in för reducering till 1-2 för Örebro. Nu gav Örebro allt medans Göteborg försökte hålla nere tempot, Örebro lyckades ändå att hålla uppe spelet och i den 95 minuten får Kevin Wright sätta kvitteringen 2-2 vilket också blev slutresultatet.

Jag måste tyvärr säga att jag tyckte att Örebro hade tur idag även om man pressade på och hade samma plan för spelet som senast så saknades den timing och effektivitet som man såg hos laget i matchen mot Helsingborg, eller också är det så enkelt att Göteborg är betydligt bättre än både Helsingborg och Falkenberg. Effektiviteten är i alla fall något som laget måste jobba på då man hade en hel del chanser som man inte lyckades göra något med. Nu blev det en poäng till och man återfinner Örebro på en åttondeplats i tabellen med samma poäng som Elfsborg.

Nästa match är den 12 Augusti borta mot Kalmar FF.