Örebro SK räddade ett poäng mot Helsingborgs IF i svenska cupen

By on 24 februari, 2018

Under lördagen tog Örebro SK emot Helsingborgs IF hemma på Behrn Arena för andra omgången i svenska cupen.

Örebro vann sin första match i Svenska Cupen mot Tvååkers IF med 0 ­– 3 även om det satt långt inne och Helsingborg tappade en 1 – 0 ledning mot Norrköping i 94:e minuten i sin öppningsmatch där slutresultatet blev 1 – 1.

Första halvlek
Helsingborg var laget som dominerade bollinnehavet även om det var Örebro som stod för de vassaste chanserna och Kennedy Igboananike var det främsta anfallsvapnet.

Örebros spel gick i mångt och mycket ut på att slå bollar på djupet till Kennedy, tyvärr hade han dock inte sin bästa dag och kämpade hårt för att få ordning på sitt spel.

Andra halvlek
Andra halvlek började som den första slutade med stort bollinnehav av Helsingborg och fortsatta chanser för Örebro.

I den 76:e minuten får Helsingborg en frispark som Örebros målvakt räddar men lämnar en retur som Mikael Dalberg snappar upp och ger Helsingborg ledningen med 0 – 1.

Örebro ökade nu trycket och jagade en kvittering men vi fick vänta ända in i den 94:e minuten innan Kennedy fick ordning på sitt spel och kunde kvittera när han skarvade in ett inlägg och 1 – 1 vilket också blev slutresultatet.

Den andra matchen i gruppen var Tvååker mot Norrköping, där Tvååker länge ledde den matchen med 2 – 0 men Norrköping ryckte upp sig och matchen slutade 2 – 3 och Norrköpingsvinst.

Örebro får ta och skärpa till sig inför sitt möte borta mot Norrköping, den matchen spelas den 3/3.