Örebro SK slarvade bort tre poäng mot IF Elfsborg

By on 24 april, 2019
Arkiv bild.

Örebro SK åkte under onsdagen till Borås för att ta sig an IF Elfsborg i den femte omgången av Allsvenskan 2019. Inför matchen hade Örebro fyra poäng och Elfsborg fem poäng så det var en mycket viktig match, speciellt för Örebro som efter vinsten mot AIK senast kändes som de var på gång. Roligt att se var även att Jake Larsson var med från start för första gången.

Det var Elfsborg som började bäst och i den fjärde minuten gjorde Samuel Holmén mål efter att Oscar Jansson lämnat retur då han tappade bollen efter räddning och 1-0 till Elfsborg var ett faktum. Men Örebro ökade genast och hade ett bra avslut redan i anfallet efter, trots det var det Elfsborg som hade det bästa spelet. Örebro jobbade sig in i matchen och i den 15 minuten kändes spelet ganska jämnt, i den 18 minuten hade Örebro en mycket vass chans då Carlos Strandberg kom fri men en elfsborgs försvarare fick tån på bollen i sista sekunden. Elfsborg visade upp ett mycket fint passningsspel i den första perioden något som Örebro tyvärr saknade då de bjöd på alldeles för många felpassningar något som varit signifikativt för inledningen av årets allsvenska. I den 33 minuten var det åter dags då Samuel Holmén gjorde sitt andra mål för matchen och 2-0 till Elfsborg. Nu var Örebro riktigt under isen och minuten efter 2-0 målet satte Pawel Cibicki 3-0 målet för Elfsborg.

Inför den andra halvleken bytte Elfsborg ut Robert Gojani och in kom Stefan Ishizaki detta efter att Robert nickat ihop med Rogic i slutet av den första halvleken. Örebro började inte den andra halvleken särskilt bra och i den 54 minuten så gjorde man ett dubbelbyte, ut gick Daniel Björkman och Viktor Prodell in kom Michael Momh och Arvid Brorsson. Efter bytet kändes det som om Örebro fick lite bättre fart under fötterna. I den 65 minuten bytte Elfsborg ut Jonathan Levi och in kom Dennis Hümmet och i den 67 minuten gjorde Dennis 4-0 till Elfsborg. Efter målet gick luften åter ur Örebro och de kändes håglösa men i den 75 minuten klev Carlos Strandberg fram och satte reduceringen till 4-1. I den 76 minuten bytte Elfsborg ut Simon Strandberg och in kom Rami Kaib. I den 78 minuten bytte Örebro ut Martin Lorentzon och in kom Martin Broberg vilket var roligt att se då detta borde betyda att han nu är fri från sin skada. Örebro lyfte efter målet på huvudena och i den 87 minuten satte Jake Larson det andra reducerings målet till ställningen 4-2. I slutminuterna satsade Örebro hårt framåt för att få med sig ytterligare mål, men närmare än ett vasst distansskott från Omoh kom man inte.

Den sista delen av andra halvlek gör Örebro ganska bra, men resterande del av matchen var katastrof där passningsspelet inte fungerade och de individuella misstagen är på tok för många och allvarliga då de bland annat var anledningen till de tre första målen. Det positiva med matchen var att vi fick se Jake Larsson göra mål, och det skall bli roligt att följa hans utveckling i år.

Nästa match spelar Örebro SK den 29 April klockan 19:00 hemma mot Kalmar FF.