Örebro SK snuvade AIK på vinsten

By on 7 oktober, 2018

Örebro SK tog sig till Stockholm för att möta AIK, ett AIK som ångar på mot SM-guldet och de behövde inte förta sig sist mot Dalkurd. Örebro var överlägset när de mötte Trelleborg senast, men ställdes nu mot ett AIK i storform

Första halvlek var inne i den sjunde minuten när AIK radade upp en riktigt vass chans, ÖSKs försvar spelade bra och rensade bort, i det läget var det spel mot ett mål. Med 15 minuter spelade var det fortsatt oavgjort och Örebro hade än så länge inga problem att hänga med i AIKs tempo. I den 19e minuten fick AIK en frispark i farligt läge men Oscar Jansson lyckades freda sitt mål trots ett par farliga avslut. I den 27e minuten fick Nordin Gerzic ett gult kort efter en tackling bakifrån på en AIK spelare. AIK var nu det bättre laget men Örebros försvar var fortfarande med på notorna och höll undan, i den 31a minuten ryckte Kristoffer Olsson från och kom ensam med Oscar Jansson, det läget missade inte Kristoffer utan 1 – 0 till AIK var ett faktum. Efter detta böljade spelet fram och åter där AIK var det vassare laget men där Örebros försvar lyckades lösa pressen. I den 45e minuten fick Örebro en jättechans när Michael Almebäck kom fri med målvakten som räddade.

Halvleken 1 – 0, matchen 1 – 0.

Andra halvlek började ganska händelsefattigt med den skillnaden från första halvlek var att AIK inte hade samma kontroll på spelet. 10 minuter in i andra halvlek hade Örebro flera bra chanser och kopplade ett litet grepp om matchen, i den 60e minuten lyckades Kennedy få iväg ett skott mot AIKs mål som dock gick över. Örebro hade nu en bra sekvens där man lyckades skapa tryck mot AIK målet och flera fina chanser. I den 71a minuten bytte Örebro ut Albin Granlund och in kom Michael Omoh. Örebro fortsatte att hålla tryck mot AIKs mål men AIK kom upp på en del farliga kontringar. 80 minuter in i matchen har Nicolas Stefanelli ett bra läge men missar skottet och Oscar Jansson kan rädda. I 83e minuten byter Örebro ut Johan Mårtensson och in kom Johan Bertilsson ett offensivt byte för Örebro. Heradi Rashidi blir i den 85e minuten utvisad efter sitt andra gula kort och Örebro fick i samband med detta straff på grund av hands, Nahir Besara slog straffen men AIKs målvakt gjorde en mycket bra räddning. Örebro pressade nu på hårt för att kvittera, i den 93e minuten slår Filip Rogic till och skjuter in kvitteringsbollen för Örebro 1 – 1. Nu var det full fart från Örebro för att få till en kvittering och man hade flera chanser men lyckas tyvärr inte få in något mer mål så matchen slutar oavgjort 1 – 1.

Halvleken 0 – 1, matchen 1 – 1.

Sammanfattat var detta en av de bättre matcher jag sätt från Örebro på länge och det kunde mycket väl blivit en vinst för Örebro. Nu väntar Dalkurd FF borta för Örebro SK.