Örebro SK tog första hemmavinsten sedan i maj

By on 1 september, 2018

Örebro SK tog emot Östersunds FK på Behrn Arena i den 20e omgången av Allsvenskan, Östersund spelar för att haka på i toppen och ÖSK för att inte komma närmare bottenstriden.

Den första halvleken började med att bägge lagen provade på varandra till en början, något som ledde till stök och bök och det delades ut två varningar inom loppet av de sex första minutrarna.

När det började lugna ner sig och spelet planade ut så var det Östersund som hade mer boll och skapade en del framför ÖSKs mål, hemmalaget stack stundtals upp i ett par försök men det var för uddlöst. I den 16 minuten frispelades Filip Rogić av Sebastian Ring men sköt utanför, annars en riktigt fin chans för Örebro.

En halvtimme in i matchen var det fortfarande mållöst, det var Östersund som fortsatt hade en aning dominans och när hemmalaget tilläts sticka var det då bortalaget slappnade av. Något som gjorde att ÖSK kunde ta ledningen med 1-0 i den 34e minuten, Victor Sköld trycker in bollen för hemmalaget framspelad av Nordin Gerzic.

Efter målet var det Örebro helt plötsligt vaknade till liv och tog tag i spelet för att komma fram i en del vassa chanser, Östersund flyttade upp spelet efter målet. Något som öppnade upp spelet och ÖSK kunde komma upp i kontringar, första halvleken slutade 1-0 till Örebro.

Andra hade knappt börjat innan Östersund hade både tagit tag i bollen och kvitterat tre minuter in i halvleken, kvitteringen till 1-1 gjordes av Tom Pettersson framspelad av Tesfaldet Tekie. Bortalaget fortsatte sitt offensiva spel, ett högre bolltempo och Örebro hängde inte riktigt med, med 30 minuter kvar var det Östersund som styrde och ställde.

Trots ÖFKs spelövertag kämpade Örebro på, satte en hög press och vann boll utanför bortalagets straffområde. Vilket gav utdelning då Örebro gick upp i en 2 – 1 ledning genom Nordin Gerzic, framspelad av Victor Sköld.

Östersunds målvakt Aly Keita – som tidigare grinat illa – byts ut, Andreas Andersson ersatte för Östersunds FK.

Örebros ledningsmål ändrade matchbilden och spelet öppnade upp sig ordentligt, ÖSK fick mer boll, skapade mer chanser samtidigt som Östersund var tvungna att ta kliva upp i banan för att kunna göra mål.

I den 82:a minuten så sätter Tom Pettersson ett kvitterings mål som sedan döms bort på grund av offside så Östersund fick jaga vidare för att få sin kvittering.

Örebro gör ett bra jobb att spela av slutet på matchen och lyckas ta hem tre poäng, detta var också den första hemmavinsten sedan den 22:a maj så nu hoppas vi på en vändning där ÖSK kan börja ta hem lite fler trepoängare.

Nästa match är mot GIFF Sundsvall den 15 september klockan 16:00 hemma på Behrn Arena.