Örebro SK tog hem tre poäng mot Trelleborgs FF

By on 1 oktober, 2018

Örebro SK möter Trelleborgs FF i den 24 omgången av Allsvenskan, efter en svag insats under åtta matcher utan vinst, såg det ut som om att ÖSK skulle bli indragna i bottenstriden. Genom en uppryckning har laget nu tio poäng ner till bottenträsket. Trelleborg har bara spelat in två poäng på de 13 sista matcherna, laget har inför matchen mot Örebro sju poäng upp till Brommapojkarna.

Första halvlek var inne i den tionde minuten när Örebro tog ledningen genom en målvaktstabbe, istället för att boxa ut bollen så försökte Trelleborgs målvakt att greppa den men tappade in bollen. I den 13 minuten var det dags igen för Örebro, 2-0 genom Kennedy Igboananike. I den 23 minuten var Nordin Gerzic riktigt nära när han sköt direkt på en hörna, men bollen smet precis utanför mål. I den 29 minuten sköt Michael Omoh i ribban, det var hemmalaget som hade koll på spelet även om Trelleborg stack upp lite då och då.

Första halvlek slutade 2-0 till Örebro, matchen 2-0 till Örebro

Andra halvlek  började med ett något lägre tempo från Örebro men de behöll kontrollen på spelet, men i den 50 minuten hade Trelleborg sin vassaste chans dittills då Sebastian Ohlsson nickade strax utanför Örebro målet. I den 56 minuten får Nordin Gerzic en känning av sin skada och fick gå av planen och in kom Simon Amin. Nu började Trelleborg att trycka på för att få till en reducering, i 63 minuten fick Michael Omoh kliva av planen efter en känning i ljumsken och in kom Albin Granlund. Men Örebro fortsatte trotts detta sin anfallsfotboll, och i den 66 minuten fick Nahir Besara efter att bollen studsat Örebros väg möjligheten och tryckte in 3-0 för Örebro. I 72 minuten var det åter dags för Nahir Besara som på en fin passning från Daniel Björnkvist satte 4-0 för Örebro, och punkterade matchen totalt. Michael Almebäck fick i den 76 minuten känning i baksida lår och gick av, in kom Sebastian Ring. I den 79 minuten får Trelleborg ytterligare en vass chans, då Denia Hummet avlossade ett skott mot Örebro målet men Oscar Jansson räddar. Matchen fortsatte med ett Trelleborg som nu insett att man inte skulle kunna komma ikapp, och det var Örebro som hade bud på fler mål men matchen slutade 4-0.

Andra halvlek slutade 2-0 till Örebro, matchen 4-0 till Örebro.

Sammanfattat fick Örebro en drömstart i matchen, inom loppet av 13 minuter hade de haft två chanser och fått 100% utdelning på dem. Sett hela första var det hemmalaget som styrde och ställde i den första halvleken, Trelleborg fick till en del chanser mest genom fasta situationer men var inte riktigt nära. I den andra halvleken fortsatte Örebro att kontrollera matchen och Nahir Besara fick spräcka säsongens mål nolla, med inte bara ett utan två mål. Tyvärr fick Örebro också tre skador då Nordin Gerzic, Michael Omoh och Michael Almebäck fick gå av planen med skadekänningar. Man skall dock inte glömma att detta var en match som man skall vinna då Trelleborg ligger klart sist i tabellen. Nu väntar betydligt hårdare motstånd då man åker upp till Stockholm för att möta AIK, vi får se vilka spelare Axel Kjäll har till sitt förfogande, klart är dock att Filip Rogic är tillbaks efter sin avstängning.

Nästa match spelas mot AIK borta söndag 7 oktober.