Örebro SK tog tre poäng i Svenska Cupen premiären

By on 18 februari, 2018

ÖSK åkte till Tvååker för att möta division två-laget Tvååkers IF i Svenska Cupen.

Örebro började matchen slarvigt och de såg väldigt ringrostiga ut, även om man höll en hel del boll i inledningen så blev det inte den typ av farliga chanser man förväntat sig mot ett division 2 lag.

Tvååker backade bak och bjöd på ett kompakt försvar som Örebro hade svårt att ta sig förbi, det var de långa bollarna mot Kennedy Igboananike som skapade de vassaste chanserna. Men Tvååker var inte chanslösa utan hade några vassa kontringar.

I 40:e minuten kommer Örebros första riktigt bra målchans, en frispark från Nahir Besara som touchade utsidan av stolpen.

Första målet kommer i den 42:a minuten genom Kennedy Igboananike som klipper till på en djupledspassning, 1-0 var fixat för Örebro.

Tvååker satsade på ett fysiskt och kompakt spel vilket man gjorde effektivt, även om Örebro höll i bollen större delen av första halvlek så blev det inte farligt många gånger.

I början av andra halvlek kändes det som om ÖSK slappnat av lite, Tvååker kom upp och fick lite fler chanser. Man skärpte dock till sig, matchbilden återgick till den som var förhärskande under första halvlek med stort bollinnehav för Örebro.

I 80:e minuten får Nahir Besara ett bra läge men skottet räddas av Tvååkers målvakt, två minuter senare får han en ny chans och då sitter 2-0 målet för ÖSK som det skall.

Örebro SK gör vad man behöver denna match och åker hem med tre poäng, men jag är inte imponerad då jag tycker att man borde kunna prestera ännu mer framåt. Dock blev det vinst och vi får hoppas att maskineriet rullar igång ordentligt inför allsvenska premiären.

Härnäst väntar ännu en Svenska Cupen match hemma mot Helsingborg den 24 februari.