Örebro SK tog ytterligare tre poäng

By on 15 september, 2018
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro SK tog emot GIF Sundsvall på Behrn Arena efter landslagsuppehållet, det gjorde de utan nyckelspelare Nordin Gerzic. Just nu ligger Örebro på en tionde plats i tabellen med 10 poäng ner till negativt kval, men det kan gå fort i fotboll om man inte plockar poäng.

Första halvlek började gästerna med ett större bollinnehav, men ÖSK var inte långt efter. Med 15 minuter spelade hade inget av lagen skapat något av värde och det var GIF Sundsvall som hade ett litet spelövertag. I den 20e minuten fick Sundsvall göra ett byte, det var Maic Sema som fick utgå på grund av befarad axelskada. GIF Sundsvall var det lag som ville mest och tryckte på ordentligt, i den 22 minuten skapade laget en jättechans utan resultat. Istället kom 1-0 till bortalaget ett par minuter senare, i den 24 kunde gästerna ta ledningen med 1-0. Det här var en halvlek där inte mycket gick Örebros väg, laget fick inte till sitt anfallsspel och det var Sundsvall som var närmast mål genom ett jätteläge i den 43e minuten.

Andra halvlek inledde Örebro med att byta in Nahir Besara och ut gick Albin Granlund, och kanske blev det lite bättre fart framåt men i sådana fall var det inte mycket. Men i den 59 minuten så får Örebro tag på bollen högt på egen planhalva och Nahir Besara spelar fram Johan Bertilsson som slår in kvittering och 1-1. Strax efter avspark lyckas åter Örebro nypa till sig bollen och denna gång är det Besara som så när slår in ett ledningsmål. Här inleddes en period med stort bollinnehav för Örebro men Sundsvall kom upp med kontringar som inte var ofarliga. I 73 minuten gör Örebro ytterligare ett byte det är Simon Amin som kom in och Martin Lorentzson som gick ut, även Sundsvall gör ett byte i den 76 minuten då Oliver Berg fick gå ut och in kom Pol Moreno Sánchez, Sundsvall gör sitt tredje byte i den 84 minuten då Peter Wilson gick ut och Jonathan Morsay kom in. I den 86 minuten hade Sundsvall ett jätteläge då Linus Hallenius är mycket nära att slå in ett ledningsmål men Jansson i Örebro målet avvärjer. Örebro gjorde sitt tredje byte i den 87 minuten då Michael Omoh kom in istället för Jan Bertilsson. I den 93 minuten får Örebro en hörna som Besara slår till Filip Rogic som slår in ledningsmålet för vinst till Örebro med 2-1.

Detta var en match som började mycket tråkigt med ett uselt tempo och ett nästintill obefintligt anfallsspel för Örebro, men efter inbytet av Besara i andra halvlek så fick man sakta men säkert till ett bättre spel och detta resulterade i två mål och vinst. Detta var dessutom första vinsten för Örebro SK mot GIFF Sundsvall sedan 2008. Det var också skönt att se att Örebro kunde vinna utan Nordin Gerzic.