Örebro SK vann över Djurgården för första gången sedan 2014

By on 17 juni, 2020
Arkivbild.

Örebro SK åkte under onsdagen till Stockholm för att möta Djurgårdens IF i Tele2 Arena i de andra omgången av allsvenskan 2020.

Örebro som förlorade hemma mot AIK i premiären och Axel Kjell hade gjort några ändringar i startelvan till kvällens match här kom Wright in på vänsterbacken i stället för Hjertstrand och sedan hade Axel Kjäll bänkat även Gerzic, Lahne och Mehmeti till förmån för Mårtensson, Book och Björndahl. Örebro hade för övrigt inför matchen inte vunnit mot Djurgården sedan 2014. Även Djurgården hade stuvat om en del sedan premiären där de vann över IK Sirius.

Den första halvleken började något avvaktande då lagen kände på varandra med några mindre chanser åt båda håll. Mot mitten på halvleken fick Djurgården en frispark i farligt läge utanför Örebros straffområde Augustinsson sköt ett bra skott men Oscar Jansson gjorde fin och stabil räddning. I den 35 minuten tappade Örebro bollen högt upp på Djurgårdens planhalva, Djurgården spelade snabbt upp bollen och Bärkroth kunde skjuta in 1-0 för Djurgården. I den 39 minuten tog sig Wright upp på vänsterkanten fick till ett perfekt inlägg till Nahir Besara som satte 1-1 för Örebro. Djurgården var laget som hade mest boll i första halvlek men när det kom till chanser så tycker jag att det var ganska lika.

Djurgården pressade på redan från starten i den andra halvleken och skapade några chanser som dock Oscar Jansson i Örebro målet kunde rädda. Örebro jobbade sig sedan in i matchen och vi bjöds på ett böljande spel med ett vist övertag för Djurgården gällande bollinnehav, men Örebro bjöd å andra sidan på ett bra försvarsspel. Efter ett rörigt anfall i den 89 minuten får Robin Book till ett skott i Djurgårdens straffområde som letar sig in i mål och Örebro tog ledningen med 2-1. Djurgården forcerade under slutminuterna men det räckte inte och Örebro vann matchen med 2-1 och första vinsten i årets allsvenska var avklarad samt första vinsten mot Djurgården sedan 2014.

Djurgården var helt klart det spelförande laget i matchen men Örebro visade stort kurage samt kampvilja och  skapade en hel del chanser var av två gav utdelning och det räckte för dagen. Dagens match såg betydligt bättre ut än premiärmatchen och lagmaskineriet jobbade på betydligt bättre så detta kan nog bli en intressant säsong.

Nästa match spelar Örebro SK hemma mot Östersunds FK Söndag den 21 Juni.

Matchen slutar Djurgårdens IF 1 – 2 Örebro SK