Örebro SK stod emot Djurgårdens offensiv

By on 28 oktober, 2018

Örebro SK tog emot Djurgårdens IF på Behrn Arena i den 27 omgången av Allsvenskan, med fyra matcher kvar är ÖSKs Allsvenska kontrakt klart och laget hade inget att spel för, förutom stoltheten. Djurgården hade inför mötet en teoretisk chans att nå en tredjeplats, men då ska det mycket till. I bortalaget saknades Andreas Isaksson och Jonas Olsson. I och med matchen firade ÖSK sitt 110års-firande,

Det var Örebro som startade piggt och låg på bra, och de skapade matchens första chans i den första minuten. Spelet jämnade ut sig och Djurgården kom in i matchen, bägge lagen skapade chanser fram och tillbaka men det var bortalaget som var vassast med flest avslut i den första halvleken. Det var DIF som tog ledningen i matchen, målet kom genom ett självmål när Filip Rogic skulle rensa bort bollen men fick snedträff.

I andra halvlek var det Örebro som ville mer till en början och det var Nordin Gerzic som kvitterade fram till 1-1. Spelet i den andra halvleken var snarlikt det i första, Djurgården kom in i spelet bra och stod för en hel del riktigt bra chanser. I slutet av halvleken var det bara misstag från gästernas sida som gjorde att resultatet stod sig tiden ut, Örebro gjorde en stark insats i matchen och var helt klart värda poängen.

Matchen slutade 1-1, i nästa omgång åker ÖSK till Malmö för match mot Malmö FF torsdag 4 november.

Första halvlek – Frispark på offensiv planhalva för Örebro i den tredje minuten, Djurgårdens Jacob Une Larsson fick gult kort. Hörna Örebro fjärde minuten, frispark för Örebro på egen planhalva i den sjätte minuten. Frispark för Djurgården på egen planhalva i den nionde minuten, minut elva frispark för bortalaget på offensiv planhalva. I den tolfte minuten fick Djurgårdens Fredrik Ulvestad en känning och fick tas omhand vid sidan av planen, han kom in ett par minuter senare. Frispark för DIF på offensiv planhalva i den 27 minuten, frispark för DIF igen i den 29 minuten farligt läge. Hörna DIF i 32 minuten. I den 34 minuten fick ÖSK på offensiv planhalva, friskpark för ÖSK på egen planhalva i 39 minuten. Frispark i den 41 minuten för DIF på egen planhalva, frispark för ÖSK i den 42 minuten på offensiv planhalva. I den 42 minuten får DIF frispark på egen planhalva, i minut 43 frispark för DIF på offensiv planhalva. I den 44 minuten tar DIF ledningen efter självmål från Örebros sida genom Filip Rogic. Byte för DIF i den 46 minuten.

Andra halvlek – Frispark DIF minut 46. Frispark för ÖSK i bra läge, till höger utanför DIFs straffområde. I 53 minuten kvitterar ÖSK till 1-1, Nordin Gerzic. Frispark DIF för DIF på offensiv planhalva. Frispark minut 69 för DIF på offensiv planhalva, byte i DIF i 70 minuten. Frispark DIF minut 74. ÖSK frispark i farligt läge, varning i samband med frisparken för DIFs Marcus Danielsson. Byte i DIF i den 82 minuten. ÖSK gör ett byte i den 85 minuten. Frispark för DIF på egen planhalva. Byte i Örebro i den 90 minuten. Domaren lägger på två minuters förlängning på ordinarie tid, matchen slutade 1-1.