Örebro tillbaka i toppen av SHL

By on 16 november, 2019

18 omgången av Svenska Hockeyligan och Örebro Hockey tog emot Malmö Redhawks i Behrn Arena, där har Örebro varit fantastiskt starka men man måste ha i åtanke att gästerna har historiskt sett haft ganska lätt för hemmalaget.

Malmös målvakt Oscar Ansenfelt missar kvällen match på grund av en dråplig skada, han skar sig illa på en brödkniv i Malmös lunchrestaurang under torsdagen och han fick sy fem stygn.

I och med matchstart visade Örebros hejarklack 14-3 upp ett glimrande tifo då de firade 10-årsjubileum, 10 år av villkorslös kärlek!

Matchen inleddes med att Örebros Kristian Näkyvä och Malmös Emil Sylvegård råkade i handgemäng redan i den första minuten med följd av en dubbelutvisning, och sen fortsatte spelet i samma anda där det delades ut hela tre dubbelutvisningar bara i den första perioden. Det såg ut som om Örebro var tillbaka i samma form som innan uppehållet, tajt fysiskt spel med bra tempo som gjorde att de hade en tvåmålsledning när första var slut. I den andra perioden fortsatte Malmö med att vara tjuriga och göra det jobbigt för Örebro, dock stod hemmalaget emot bra där de inte retades upp speciellt mycket. Malmö reducerade Örebro ledning med ett mål genom ett slumpmål, MIFs Jesper Jensen Aabos skott var inte direkt hårt men studsade på en spelare på vägen fram och Örebros målvakt Dominik Furch hann inte riktigt med. Tredje perioden inleddes en aning lojt, men tempot höjdes ordentligt efter att Malmö kvitterat till 2-2. Örebro visade kvalitéer och kom tillbaka med ett ledningsmål, ett mål som gjorde att de vann matchen.

Sett över hela matchen såg den första perioden riktigt bra ut där Örebro visade att de var tillbaka i samma slag som innan landslagsuppehållet, tempot drogs ner en aning i tredje perioden , en period där många konstiga saker hände. Två situationer, en för varje lag där pucken dansade på respektive mållinje och det var otroligt nära mål. Det var en match som präglades av spel fram och tillbaka där det svängde ordentligt, där Malmö fick kontakt genom ett första mål som turligt studsade in bakom Örebros Dominik Furch. Trots att Örebro inte vann med mer än ett mål så kändes det inte nervöst på något sätt, laget ett lugn både i spel och närkontakter då Malmös spelare försökte reta upp motståndarna. Att Örebro förlorade borta mot Frölunda verkar inte ha haft någon direkt inverkan på laget mentalt, istället visades det upp mognad och tålamod som gjorde att de vann matchen samt fick med sig tre viktiga poäng. Poäng som gjorde att de nu är tillbaka i serieledning, i den 19 omgången av SHL möter Örebro Linköping HC på bortaplan.

Kolla bilder från matchen på Örebroguiden »

Första perioden första minuten dubbelutvisning, två minuter Kristian Näkyvä roughing och två minuter Emil Sylvegård roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning för något av lagen. Fjärde minuten mål Örebro, Aaron Irving 1-0. Sjätte minuten dubbelutvisning, två minuter Linus Öberg roughing och två minuter Niklas Arell roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning för något av lagen. Åttonde minuten mål Örebro, Shane Harper 2-0. 14 minuten dubbelutvisning två+två Mathias Bromé fighting och två+två Fredrik Händemark fighting. Utvisningarna kvitterades och fortsatt spel fem mot fem. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Alfred Barklund holding. Power play Malmö, ingen utdelning. 20 minuten utvisning Malmö, två minuter Marcus Björk holding. Power play Örebro i 12 sekunder, ingen utdelning.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 13 – Malmö Redhawks 9

Andra perioden inledde Örebro i power play i 1.48 minuter. Första minuten utvisning Örebro, två minuter Sakari Salminen hooking. Ingen utdelning. Nionde minuten mål Malmö, Jesper Jensen Aabo 1-2. Tolfte minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä fasthållning av klubba. Power play Malmö, ingen utdelning. 16 minuten utvisning Malmö, två minuter Fredrik Händemark slashing. Power  play Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 till Malmö
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 9 – Malmö Redhawks 12

Tredje perioden femte minuten mål Malmö, Fredrik Händemark 2-2. Tionde minuten mål Örebro, Sakari Salminen 3-2. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher interference. Power play Malmö, ingen utdelning. 19 minuten tog Malmö ut målvakten, spel sex mot fem. 19 minuten time out Malmö.