Örebro tog första segern hemma mot AIK

By on 19 april, 2019

Örebro SK tog emot AIK på Behrn Arena i den fjärde omgången av Allsvenskan 2019, varmt, strålande väder och bra tryck från läktaren gjorde det hela till en bra inramning.

AIK hade inför matchen åtta raka matcher utan förlust, fyra oavgjorda och fyra vinster.

Örebro var med ett tag i början, sedan började AIK ta tag i både boll och spel där de med tio minuters hade skapat ett par bra chanser. I den 20e minuten kom den första riktiga chansen för AIK, men ÖSKs målvakt Oscar Jansson stod på rätt plats och kunde rädda bollen. I den 25e minuten kom Örebro upp bra där Carlos Strandberg drev upp bollen med en helt friställd medspelare som följde med på vänsterkanten, men det kom ingen direktpassning dit. Istället valde Carlos att ta bollen ner till kortlinjen, och så var den chansen borta. Med 30 minuter spelade så var Örebro mer med i matchen, en effekt av gästernas hårda inledning. I den 45e minuten fick en helt friställd Jack Lahne i AIK bollen framför Örebro mål men skottet gick via hemmalagets målvakt till hörna. Första halvlek slutade 0-0.

Till den andra halvlek bytte Örebro ut Kevin Wright och in kom Jake Larsson. AIK fortsatte sin spelmässiga dominans från första halvlek men det var Örebro som i den 56 minuten gjorde ledningsmålet 1-0 genom Filip Rogic. Men det han bara gå två minuter innan AIK kvitterade efter en hörna 1-1 genom Goitom. Efter målen gick tempot upp en del från båda lagen och spelet öppnade upp sig något. I den 63 minuten bytte AIK ut Stefan Silva och in kom Anton Jonsson Saletros. Örebro lyckades nu skapa några vassa chanser med bland annat ett mål från Carlos Strandberg som dömdes bort för offside. I den 75 minuten bytte Örebro ut Daniel Björkman och in kom Arvid Brorsson. I den 80 minuten bytte AIK ut Rasmus Lindkvist och in kom Heradi Rashidi. I den 84 minuten bytte Örebro ut Viktor Prodell och in kom Martin Broberg, AIK bytte samtidigt ut Jack Lahne och in kom Chinendu Obasi. Mot slutet satsade AIK fullt framåt medans Örebro mest försvarade sig men i den 92 minuten fick Filip Rogic ett läge och klippte in 2-1 för Örebro. Nu satsade AIK allt framåt för få till en kvittering men Örebro lyckades hålla emot och vann med 2-1.

Det var en relativt bra match för Örebro och definitivt den bästa matchen denna säsong hittills, men man har fortfarande en hel del tur att AIK inte fick in fler av sina chanser, nu får vi hoppas att Örebro kan bygga vidare på den här vinsten. Det kändes också bra att Filip Rogic kommit igång idag med två mål.

Nästa match är borta mot IF Elfsborg nu på onsdag den 24 April och nästa hemma match är mot Kalmar FF den 29 April.