By on 3 mars, 2018
Arkivbild.

Örebro Hockey åkte på lördagskvällen till Karlstad för att ta sig an Färjestad BK, Örebro som gjorde en bra match mot Växjö senast men poängen lös fortfarande med sin frånvaro.

Idag var alltså Örebro piskade att ta poäng då man endast ligger två poäng före Mora och Karlskrona som båda ligger under kvalstrecket.

Första perioden kändes slarvig från båda lagen även om Färjestad hade de bästa chanserna, dock lyckades ingen av lagen att etablera något riktigt spel. Örebros spel kändes krampaktigt samtidigt som Färjestad kunde förlita sig på bra individuella prestationer för att skapa chanserna.

Den som räddar Örebro i första perioden är att Eero Kilpeläinen gör en kanonperiod.

Andra perioden började som den första slutade och Örebro fortsatte att dra på sig utvisningar och 4:05 in i andra perioden blev kalle Olsson utvisad för tripping och nio sekunder satte Morgan Ellis 1 – 0 till Färjestad. Men drygt en minut senare slarvar Färjestadsspelare runt eget mål och Joakim Andersson kan kvittera och 1 – 1 är ett faktum.

Efter kvitteringsmålet var det som om Örebro vaknade och började pressa Färjestad i offensiv zon. Dock föll Örebro ned djupt i egen zon periodvis och Kilpeläinens bra spel om höll laget kvar i matchen. I slutsekunderna forcerade Färjestad och det är mycket nära att Färjestad tar ledningen.

Tredje perioden inledde Örebro bra med flera skott mot Färjestadsmål och ett betydligt bättre spel än i de tidigare två. 03:45 får Örebro ett powerplay när Ilari Melart blir utvisad ett powerplay får till bra vilket vi inte blivit bortskämda med denna säsong och 4:39 in i perioden nyper Marcus Weinstock till och sätter ledningsmålet 2 – 1 till Örebro.

Detta mål gav ännu mer energi till Örebro och man fortsätter kriga sig genom perioden, här lyckas man också att skapa flera riktigt farliga chanser.

Färjestad satsade allt i slutminuterna och tog även ut målvakten, men 19:47 snappar Örebro åt sig pucken och Kalle Olsson kan sätta 1 – 3 i tom kasse.

Örebro Hockey tar tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden och jag tycker att man gör sin bästa period på mycket länge i den tredje perioden. 16 – 2 i skott till Örebro i den tredje perioden säger en hel del om Örebros spel och nu håller jag tummarna man kan ta med sig detta från denna match.

Nu tog Mora två poäng med sig från matchen mot Djurgården och Karlskrona förlorar mot Rögle med 1 – 6, efter dagens matcher ligger Örebro tre poäng före Mora och fem poäng före Karlskrona så man har allt i egna händer nu.