Örebrobolag vill gräva guld i USA

Av på 13 november, 2019
3D-visualiseringar av byggprojekt. Foto: EFN Ekonomikanalen.

Örebrobolaget Wec360 är en utvecklare av 3D-visualiseringar för byggbranschen och var 2018 inblandat i över en tredjedel av alla nyproducerade lägenheter i Sverige. Nu har bolaget inlett en internationell satsning, innefattande bland annat närvaro i tre amerikanska städer.

”Vi tror att vi kan bli ungefär tio gånger större på fyra till fem år med hjälp av USA-marknaden”, säger vd:n Tomas Jenneborg.

Wec360 visualiserar ritningar i 3D, visualiseringar som sedan tillgängliggörs online. De viktigaste kundgrupperna är byggbolag och allmännyttiga bostadsbolag.

”Vi erbjuder en väldigt bra infrastruktur för våra kunder där de kan visa hur ett helt projekt ska se ut”, säger Tomas Jenneborg.

Förra året omsatte Wec360 28 miljoner kronor och gjorde en vinst efter finansiella poster på knappt 700 000 kronor. Men planen är att det är utlandssatsningen som ska ta bolaget till nästa nivå.

”Vi tror att marknaden finns utomlands, vi ser Sverige som en testmarknad. Utomlands ser många länder upp till Sverige och svensk teknologi och det försöker vi utnyttja till max. Vi tror att USA och större europeiska städer skulle ha väldigt stor nytta av vår teknologi”, säger Tomas Jenneborg.

Lokalt
Örebronyheter

Källa EFN Ekonomikanalen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in