ÖSK måste bli bättre på att avsluta.

By on 29 april, 2013

Jag vill inte påstå att Örebro SK gjorde en av sina bättre matcher ikväll. Laget hade en kort stund i första halvleken då både 1-0 och 2-0 kom. Men med tanke på spelet de hade borde resultatet blivit 5-0 eller något åt det hållet.

Ikväll gjorde man många fel, framför allt lät man Varberg göra 2-1 under en period då ÖSK hade trycket på mål. Men det slutade ändå bra för ÖSK. Man vann matchen med 3-1 men samtidigt kändes det inte alls bra. Avsluten måste bli bättre.

Första halvlek:
Hemmalaget ÖSK sätter prägel på matchen direkt. Deras spel ser mer organiserat och genomtänkt ut. När Varberg får en möjlighet beror det ofta på en chansning. Annars är det en ganska tempofattig inledning på matchen. Men 1-0 sitter redan i den 10:e min, målskytt är Shpetim Hasani.

ÖSK visar trotts den sega starten att de är det bättre laget. Och 2-0 målet kommer några minuter senare när Kalle Holmberg sätter bollen i målet. ÖSK:s start bidrar till att de nu kan spela ut sitt spel. Varberg försöker skapa chanser men det ser helt enkelt inte lika farligt ut. Det är ändå ÖSK som har bud på nästa mål. Fast den första halvleken slutar 2-0.

Andra halvlek:
Även i den andra halvleken visade ÖSK direkt i inledningen vilka som bestämde. Man är riktigt nära att få in 3-0 målet redan i den 48:e matchminuten. Varberg har svårt att hitta någon lösning in i matchen. I den 51:e min har ÖSK riktigt nära att göra mål men man är lite för långsamma.

I mitt i ÖSK pressen sticker Varberg upp på en kontring och sätter 2-1. Joakim Sjöhage gör mål i den 53:e min. Varbergs reducering kom som en chock och ÖSK såg allt mer tagna ut. Men de fortsatte att skapa chanser, fast tryggheten var borta. Shpetim Hasani kunde dock skänka hopp i ÖSK när han i den 81:e match min gjorde 3-1 till hemmalaget. Det var precis vad de behövde och 3-1 blir även slutresultatet.