ÖSK en munsbit för Malmö på Behrn Arena

By on 2 november, 2019

Örebro SK var inblandade i Allsvenskans gulddrama i den 30 omgången, inte direkt för att kunna ta hem guldet utan mer för att de tog emot Malmö FF som i allra högsta grad var med i guldstriden säsongen 2019!

Det var inget snack om saken för vilka som den här matchen betydde mest, Malmö gick för guld och gjorde processen kort för ett Örebro som mer såg ut som statister på Behrn Arena under den första halvleken.

Andra halvlek blev den första lik, gästerna fortsatte sin offensiv där de öste in mål och ett hemmalag som försökte hänga med. Med tio minuter kvar gick tempot ner sig en aning mest på grund av att Malmö tyckte att segern var klar och fick chansen att vila lite, något som gjorde att ÖSK fick mer boll, dock utan att det egentligen hände något.

Örebro gjorde en direkt bra insats, inte ens godkänd. Det var Malmö som visade var skåpet skulle stå, 61% bollinnehav och fem gjorda mål mot hemmalagets noll. Örebros tränare Axel Kjäll sa innan matchen började att de skulle i alla fall spela för de fans som hade hittat till Behrn Arena, sett till slutresultatet kan man inte ha speciellt mycket respekt för de stackare som blev tvungna att se debaclet som hemmalaget bjöd på.

Nu hjälpte inte storsegern för Malmö till ett SM-Guld då Djurgården tog poäng borta mot Norrköping, noterbart i den matchen var att Norrköping fick en man utvisad i den 73 minuten (när det stod 2-2) efter en tam tackling på en av DIFs spelare, synd när domaren ska avgöra ett gulddrama.

Djurgårdens IF är Svenska Mästare 2019!

Matchstatistik:

Elfte minuten mål Malmö, Rasmus Bengtsson 1-0. 15 minuten mål Malmö, Arnor Ingvi Traustason 2-0. 58 minuten mål Malmö, Sören Rieks 3-0. 61 minuten mål Malmö, Markus Rosenberg 4-0. 67 minuten mål Malmö, Markus Rosenberg 5-0.