ÖSK föll i premiären av Allsvenskan 2019

By on 31 mars, 2019

Äntligen har Allsvenskan dragit igång och Örebro SK mötte nykomlingen Falkenberg i den första omgången, senast lagen möttes 2016 vann Örebro bägge matcherna.

Örebro började piggt och rullade boll riktigt bra i början av matchen, men det var Falkenberg som hade de vassaste chanserna på sina kontringar. Fem spelade minuter och spelet började slå över till Falkenberg som fick mer och mer bollinnehav, Örebro började få problem med Falkenbergs spel. När det väl uppstod chanser för Örebro fanns det inte många allternativ, då det inte fanns tillräckligt med spelare med längst fram. När det väl var med spelare längst fram så hade hemmalagets försvar hunnit samlat sig. Med femton minuter kvar av den första halvleken hade ÖSK kommit in i matchen. Någon som hade kommit in i matchen var Nordin Gerzic som gjorde en riktigt stabil första halvlek, även målvakten Oscar Jansson var kolugn längst bak. Första 45 minutrarna slutade mållöst.

Det var ett heltaggat Örebro som kom ut i den andra halvleken och dominerade i de tio första minutrarna, sen kom Falkenberg upp i den 58 minuten. Skapade en hörna som inte gick in, tog tillbaka bollen slog in den i Örebros straffområde och så var det 1-0 till hemmalaget i den 58 minuten. Efter målet föll hemmalaget tillbaka en aning och tajtade till defensiven, ÖSK jobbade på men Falkenberg hade inte några problem att hålla tillbaka. I den 76 minuten bytte ÖSK in Jake Larsson, minuten efter kom bortalagets vassaste målchans och det var inbytte Jake som var framme men bollen studsade i ribban. Örebros offensiv började med tio minuter kvar av matchen, domaren hade lagt på fyra minuter men det hjälpte inte heller och ÖSK åkte på en premiärförlust.

Sett till matchen gjorde ÖSK en svängig match utan att egentligen skapa något, efter att Falkenberg hade tagit ledningen och Örebro skulle forcera för att få till en kvittering hände det inte mycket från gästernas sida. De sista 14 sista minutrarna (fyra minuters tillägg) när Örebro skulle börja trycka på ordentligt hände det i princip ingenting, det fanns inget organiserat spel och laget såg ut som yra höns, var var taktiken? Det här insatsen var långt ifrån godkänd.

Nu föll Örebro mot nykomlingen Falkenberg och i nästa omgång, hemmapremiär på Behrn Arena väntar Djurgården måndag 8 april.