ÖSK ryckte upp sig i andra halvlek och vann matchen.

By on 14 juni, 2013

Innan matchen ÖSK – Örgryte föll regnet ner och jag trodde att dagens match skulle vara förstörd. Men när man väl dök upp på Behrn Arena kom solen fram. Nästan som att det fanns några högre makter som ville att vädret skulle vara bra.

Men första halvlek gav mig ingen glädje, det var en av de tråkigaste halvlekarna jag har sett. ÖSK hade svårt att komma till medan ÖIS inte skapade så många roliga målchanser. Jag bad om en förbättring till andra halvlek.

Och någon hörde mig, ÖSK såg betydligt bättre ut i den andra halvleken och tog ledningen i den 55:e matchminuten. Lagen fick även var sin spelare utvisad i den 70:e minuten, detta påverkade spelet som blev mer öppet och roligare. Matchen fick till slut en trevligt avslutning då Örebro vann med 2-0.

Första halvlek
Det var en ganska tam inledning på matchen, båda lagen tar det lugnt och rullar bollen på marken. När de väl slår en höjdboll så är det ingen som springer på den, utan motståndarna kan lätt ta den. Efter 8 min slarvade dock ÖIS och ÖSK fick en bra chans att göra 1-0, men bollen missade målet. Efter den situationen tog ÖSK över spelet och förde matchen.

Tyvärr återkom det tråkiga spelet efter ca 20 minuter. I och med temposänkningen tog ÖIS över spelet och skapade några hörnor som de inte gjorde mål på. I den 35:e matchminuten lyckades ÖSK komma låss och skapa två läge som de dock inte förvaltade. Den första halvleken slutar 0-0 och inget av lägen gjorde något imponerade.

Andra halvlek
Det var hemmalaget ÖSK som gick ut i den andra halvleken och tog kommandot i matchen. Man såg att de ville lite mer och hade något att bevis efter den tråkiga första halvleken. Dock släppte man igen ÖIS som fick ett bra läge i den 50:e matchminuten, Oscars Jansson gjorde en benparad. 5 min senare kom tillslut utdelningen för ÖSK då Peter Samuelsson nickade in ett fint inlägg från höger sida.

Det blev en roligare match i andra halvlek, ÖSK hittade ett helt annat flyt i sitt spel och såg mer kreativa ut när de försökte hitta målet åter en gång. I den 70 matchminuten blev två spelare utvisade, det var ÖSK:s Samuel Wowoah och OIS:s Emil Karlsson. Med två spelare borta från planen så blev ytorna större och spelet roligare. Mot slutet började även ÖIS att pressa för en kvittering, men de fick inte till det och ÖSK kunde kontra efter lite bök in 2-0 genom Kalle Holmberg precis när matchen var slut.