ÖSK starkast i länsderbyt.

By on 13 maj, 2013

Derby eller inte, ikväll var det iaf publikfest på Behrn Arena. Så här mycket folk har det inte varit på en ÖSK match på väldigt länge. Och vid flera tillfällen under matchens gång var stämningen på läktaren bättre spelet på planen.

Den första halvleken kunde varit mer underhållande, ÖSK skapade ett par bra chanser men så mycket mer hände i den halvleken. Det känns lite som att publiken blir rånade på sina pengar. Gästande Degerfors har inte heller så mycket att bjuda på.

Men i den andra halvleken händer det saker, ett slumpskott Ahmed Yasin resulterar i ett mål. Det kan mycket väl bli årets mål i ÖSK eller hela superettan.

Efter målet höjde ÖSK pressen och fick utdelning på sina chanser. Förutom Yasins mål gör även Berisha mål på en hörna. Hemmalaget vinner en rättvis seger då Degerfors inte riktigt skapar några bra chanser i den här matchen.

Första halvlek:
En ganska väntat inledning på matchen, båda lagen känner på varandra och vill inte göra några misstag. Men det dröjer inte länge innan ÖSK sätter press på Degerfors. I den 9:e min är hemmalaget framme och får ett riktigt bra läge men bollen skjuts över. I den 15:e min är det Degerfors som får ett bra läge men bollen smiter förbi vänstra stolproten.

Publiken håller igång den här matchen, inte för att den är tråkig men stämning på läktaren höjer upp den en nivå. I den 22:e min har ÖSK återigen ett giftigt läge att ta ledningen. Mot mitten av halvleken tappar matchen intensitet och bollen spelas nästan bara mellan lagen fram och tillbaka, men i de sista matchminuterna höjer ÖSK tempot men den första halvleken slutar 0-0.

Andra halvlek:
ÖSK går ut och sätter press direkt i starten på den andra halvleken. Det ger resultat direkt då Ahmed Yasin slänger i väg ett slumpskott så hittar nätmaskorna bakom Strömberg i Degerforsmålet. Efter målet befäster hemmalaget sin press, Degerfors har svårt att sitt spel då ÖSK är laget som kontrollerar matchen. Men mitt i pressen tillåts bortalaget sticka upp, men de kommer egentligen inte till några märkvärdiga avslut.

I den 70:e min är ÖSK när på att nicka bollen i eget mål, detta kommer efter att Degerfors etablerat tryck i hemmalagets straffområde. Bortalaget får tre hörnor på rad som de dock inte förvaltade, detta blev även de bästa möjligheterna för dem i matchen. ÖSK fortsätta att pressa Degerfors och i den 79:e min kom utdelningen när Illir Berisha gör mål på en hörna. Den resterande delen av halvleken tillhör hemmalaget, även om Degerfors skapar några skott på mål känns 3-0 närmare än 2-1. Det slutar 2-0 till ÖSK och man vann detta ”derby”.