ÖSK vann utan att imponera.

By on 22 maj, 2013

Inför mötet mellan Örebro och Ängelholm kunde man konstatera att hemmalaget hade en viss fördel.  ÖSK  hade bättre målskillnad och mer poäng. Men på planen kunde man tro att det var två bottenlag som möttes

Den första halvleken varierade i kvalité, ÖSK skapade många bra chanser men hade svårt att få in bollen i mål. Att det stod 0-0 efter första fick än att rycka på axlarna. Varför kan inte de göra mål på de chanser de får?

I den andra halvleken körde spelet fast för ÖSK, detta löste man genom att göra två snabba byten och det gav resultat nästan direkt. 1-0 kom i den 67:e min efter att Kalle Holmberg gjort mål. Tyvärr slappnade ÖSK av efter målet och lät Ängelholm att ta över spelet, de var nära att sätta ett mål i slutminuterna. Man ska väl iaf vara nöjd över att Örebro SK tog 3 poäng ikväll.

Första halvlek:
En pigg men avvaktande start på första halvlek, Ängelholm ser rätt så taggade ut även om spelet inte riktigt stämmer. ÖSK tar det lugnt i sina uppspel men ställer om snabbt när möjligheten ges. Men bortalaget är inte ofarliga de löper på bra och skaffar sig press i straffområdet. I den 17:e matchminuten får ÖSK ett riktigt bra läge efter en hörna, bollen går utanför.

Efter ca 20 min spel flyttar hemmalaget upp positionerna och sätter press på Ängelholm, frågan är hur länge de orkar stå emot. ÖSK får återigen ett jätteläge när de springer loss och tre spelare är på bollen, men den kommer aldrig in i mål. Första halvleken slutar 0-0 även om ÖSK varit nära på att ta ledningen flera gånger under slutminuterna.

Andra halvlek:
Det är två spelglada lag som går ut på planen i den andra halvleken, men det är ÖSK som fortsätter att pressa på mål. De skapar flera bra möjligheter men bollen vill inte ta sig in i målet. Men efter det hamnar hemmalaget i någon sort dvala, ÖSK har svårt att hitta sitt spel medan Ängelholm försvara sig bra.

ÖSK gör två tidiga byten för att få gång spelet i den andra halvleken. Det ger resultat och hemmalaget kan ta ledningen i den 67:e matchminuten genom Kalle Holmberg. Med ledningen i ryggen börjar ÖSK spela med säkert och tryggt, lite för säkert och tryggt. Spelet återgår till samma halvtråkiga status som den haft flera gånger under kvällen. Ängelholm börjar dessutom ta sig upp och skapa lägen. Men de kommer i närmare än så och ÖSK tar tillslut 3 poäng.