Otroligt viktiga poäng för Örebro Hockey

By on 5 mars, 2020

Örebro Hockey tog emot Linköpings HC i Behrn Arena i den 49 omgången av Svenska Hockeyligan, det var ett hemmalag med stukad form med bara en vinst på de fyra senaste matcherna. Ser man till senaste matchen borta mot Oskarshamn så skulle det inte kunna bli sämre, det blev det inte heller utan Örebro tog ett par steg mot bättre spel.

Örebro Hockey kom ut i den första perioden för att under de ca fem första minutrarna snurra runt Linköping bra, i den femte minuten kom ett förlösande mål för hemmalaget. Efter var det hemmalaget som var fortsatt det bättre laget med ett spel som gick lite upp och ner, nu skapade inte Linköping direkt någonting av värde och Örebro hade ledningen efter första perioden. I mittperioden hände det inte speciellt mycket då Örebro mer eller mindre var tillbaka i den form de visade upp borta mot Oskarshamn, ska man vara positiv så var det en aning lite mer fart, perioden slutade oavgjort. Örebro ryckte upp sig i den tredje perioden där de visade upp fart som kreativitet, men hade fruktansvärt svårt att få in pucken. Ett mål till blev det för hemmalaget i den tredje perioden, det kom i box play spel och Örebro vann både perioden som matchen.

Örebro visade upp ett mycket bättre spel i två av tre perioder (första och tredje) jämfört med det mot Oskarshamn, när det väl gällde i sista perioden i kvällens match var det en bättre inställning med bra fart och ett bättre tempomässigt passningsspel. Målproduktionen var inte den bästa sett till antalet chanser som hemmalaget skapade, trots det höll de ihop både spel som lagdelar och gav inte bort mycket till Linköping. Kan Örebro fortsätta höja formkurvan och ta sig tillbaka till den topp som de måste vara när det kommer till slutspel kan det räcka långt!

Örebro vann matchen välförtjänt efter att ha visat upp bäst spel sett över 60 minuter, kanske kan formtoppen komma nu när det ska göras upp!

Sett till tabellen är Örebro nu sex poäng efter HV71 som ligger på en sjätte plats och säkert slutspel, med tre omgångar kvar finns det bara viktiga poäng kvar att spela för. HV71 möter ett formsvagt Frölunda i nästa omgång, ett möte där det bästa scenariot skulle vara om Frölunda (Frölunda ligger precis framför Örebro med en poäng) skulle få med sig extrapoängen och HV71 en poäng utifrån att Örebro tar hem tre poäng borta mot serieledarna Luleå. Som sagt både viktigt och tunga matcher väntar för Örebro, först som sagt var serieledarna Luleå bort nu på Lördag 7 Mars, Leksands IF hemma på Tisdag 10 Mars och avslutningsvis Brynäs IF borta Torsdag 12 Mars, sen väntar slutspel.

Första perioden femte minuten mål Örebro, Sakari Salminen 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 8 – Linköping HC 3

Andra perioden fjärde minuten utvisning Linköping, två minuter Eddie Larsson holding. Power play Örebro, ingen utdelning. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Lukas Pilö knätackling. Power play Lindköping, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 3 – Linköping HC 11

Tredje perioden 14 minuten utvisnings Linköping, två minuter Adam Ginning tripping. Power play Örebro, 14 minuten mål, Aaron Irving 2-0. 18 minuten målvakt ut Linköping HC. 18 minuten timeout begärd av Linköping HC. 20 minuten mål Örebro i tom kasse, Mattias Bromé 3-0.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro