Övertygande seger för Örebro HK mot Timrå IK

By on 25 oktober, 2018

Örebro Hockey tog sig an Timrå i kvällens omgång av SHL, glädjande för hemmalaget var att Aaron Palushaj var tillbaka. Matchen mot Timrå var en ”måstematch” då laget inför omgången låg på näst sista plats i tabellen och i stort behov av poäng,

Örebro inledde trevande och hängde inte riktigt med, vilket ledde till att Tylor Spink drog på sig en onödig utvisning i början av första perioden. Timrå utnyttjade överläget och tog ledningen, efter målet jobbade hemmalaget upp sig ordentligt och skapade en hel del vassa chanser. Örebro visade efter power breaket en energi och vilja som har saknats i tidigare omgångar, kvitteringen kom genom Shane Harper, som även hade en riktigt bra chans lite senare men det gick lite för fort. Hemmalaget hade helt klart konserverat både spel och inställning till andra perioden där Örebro mer eller mindre dominerade fram till 13 minuten, Timrå studsade till en aning och började komma in i matchen. Att hemmalaget var mer på alerten såg man klart på resultattavlan som lös 4-1 till Örebro. Örebro fortsatte att jobba bra även i den tredje perioden och Timrå hade inte mycket att säga till om och slutresultatet skrevs till 5-1 och en trepoängare till Örebro.

Det var helt klart en kick för Örebro att Aaron Palushaj var tillbaka i laget, man lyckades dessutom med att göra två mål i powerplay vilket varit en akilleshäl för laget tidigare under säsongen.

Första period var inne i den första minuten då Tylor Spink i Örebro drog på sig en utvisning för holding, Timrås power play ledde fram till 1-0 för bortalaget i den tredje minuten. I den 17 minuten var det dags för en utvisning för Timrå, det tog 8 sekunder och så hade Shane Harper kvitterade till 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik Örebro 10 – Timrå 6

Andra perioden hann gå 39 sekunder innan det small, Nick Ebert gjorde 2-1 för ÖHK. I den sjunde minuten kom 3-1 för Örebro, målet gjordes av Rodrigo Abols, samtidigt som Örebros mål tog Timrå time out. Minut elva kom Örebros 4-1 mål, Rodrigo Abols gjorde sitt andra mål för kvällen. I den tolfte minuten drog Tyson Spink på sig ytterligare en utvisning, den här gången för tripping, Örebro klarade av underläget.

Andra perioden slutade 3-0 till Örebro
Skottstatistik Örebro 10 – Timrå 8

Tredje perioden var tre minuter gammal när blev Alexander Falk utvisad för Timrå. och i den femte minuten kom 5-1 för Örebro, målet gjordes av Jere Sallinen.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro