Peter Normans utspel i riksdagen förvånar.

Av på 9 juni, 2013

Under tisdagen besökte Finansmarknadsminister Peter Norman riksdagens kulturutskott för att redogöra för regeringens politik inom spelområdet.

Ministern hade sedan tidigare lovat att återkomma till utskottet med information om hur man avsåg att gå vidare i frågan. Norman presenterade inga nyheter och trots att en majoritet av riksdagspartierna vill se en omreglering av spelmarknaden kommer vare sig någon proposition eller utredning att presenteras under överskådlig framtid.

Norman menade att regeringens avsikt under de närmaste åren är att arbeta internt med frågan och att man ska följa utvecklingen i de europeiska länder som nyligen omreglerat sina spelmarknader.

– Vi är förvånade över att regeringen inte valde att presentera inriktningen för den framtida spelpolitiken och en tidsplan för en omreglering. Vi hoppas att regeringen nu tar tillfället i akt och lär sig av erfarenheter från andra länder som infört en lyckad omreglering. Vår förhoppning är att Sverige i slutändan får en fungerande spellagstiftning som både tar hänsyn till att en majoritet av befolkningen ser spel som ett nöje men där också skyddet för konsumenter är i fokus. Säger Magnus Silfverberg, ordförande BOS och vd Betsson AB.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in