Pinsam insats när Örebro Hockey föll i Behrn Arena

By on 15 februari, 2020

Örebro Hockey tog emot Skellefteå AIK i Behrn Arena, nytt inför matchen var att laget hade fått in ett nyförvärv i form av den finländske landslagsbacken Robin Salo som anslöt från SaiPa. Han har skrivit på ett kontrakt som gäller över nästa säsong, Robin hade hunnit med en träning för att på en gång kastas in i laget.

En match mot ett Skellefteå som innan match låg på platsen bakom Örebro precis under det säkra slutspelsstrecket tre poäng bakom, efter slutsignalen var det inte fullt så kul och Örebro nere på play in-plats.

Fullsatt Behrn Arena, slutsålt 5 500 på läktaren och en grym inramning när första perioden drog igång, det var Örebro som gjorde det enda målet under de första tjugo minutrarna i den nionde minuten. Bägge lagen kände på varandra inledningsvis och spelet böljade fram och tillbaka, när det hade lagt sig en aning var det Skellefteå som var det vassaste laget och skapade farligaste chanser men fick ingen utdelning. Det var fortsatt spel fram och tillbaka i den andra perioden utan att det riktigt tände till, det var gästerna som fick bäst utdelning och det var kvitterat när mittenperioden var slutspelad. Det hade varit fram till den tredje perioden en match med träningsmatchformat, och det fortsatte för att hålla i sig till slutsignal. Att Skellefteå tog ledningen i den tredje ledde inte fram till riktig respons från Örebros sida, när gästerna gick till en tvåmålsledning såg det inte ut att hända speciellt mycket i Örebrolägret. Det ljusnade en aning när Robin Kovacs tryckte in en puck och där och då skulle man kunna tycka att spelarna i hemmalaget skulle tänka ”Nu j….r sätter vi fart”, men inte det inte. Istället för att steppa upp och börja ta för sig, tajta till sitt spel så kom det ett märkligt 4-2 mål från gästernas sida där Jesper Fröden bjöds in till öppen gata framför Dominik Furch, varsågod!

Nej, det här var ingen kul tillställning att behöva bevittna, kramlaget Örebro stod för en riktigt dålig insats. Den stora frågan var väl, var var inställningen? För det är inte mycket kvar av grundspelet, endast 13 omgångar och det måste kämpas ända in i sargen för att ta sig till säker slutspelsplats. Tack vare förlusten är Örebro nere på en mindre smickrande play in-plats, och ska det fortsätta såhär så går det fort.

Det som Örebro behöver är en mental boost, få in en vinnarmentalitet där varje match är av slutspelskaraktär som mer eller mindre gäller livet. För som det ser ut så har de andra lagen tagit till sig den inställningen. Det som såg så ljust ut för ett tag sen har börjat mörkna, för i den här matchen fanns det inte direkt något att glädja sig över, dags att visa att man vill vara med och spela för guldmedalj och inte bara visa upp sig på isen.

Nyförvärvet med en träning i matchen Robin Salo då? Jo, han blev utsedd till matchens lirare i Örebro, och det med rätta. Han gjorde en bra insats utan sticka ut, inga större misstag och med fler träningar med så kan det bli riktigt bra.

I nästa omgång blir en batalj i Karlstad då Örebro Hockey tar sig an Färjestad BK på bortaplan Tisdag 18 Februari 2020, viktiga poäng i striden om slutspel.

Första perioden åttonde minuten mål Örebro, Jonathan Andersson 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 4 – Skellefteå AIK 13

Andra perioden tionde minuten mål Skellefteå, Jesper Frödén kvitterat 1-1. Tolfte minuten utvisning Skellefteå, två minuter Jonathan Pudas holding. Power play Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 till Skellefteå
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 4 – Skellefteå 7

Tredje perioden sjätte minuten mål Skellefteå, Joakim Lindström 2-1. Tolfte minuten mål Skellefteå, Oscar Möller 3-1. 13 minuten reducering Örebro, Robin Kovacs 2-3. 16 minuten mål Skellefteå, Jesper Fröden 4-2. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Ludvig Rensfeldt interference. Power play Skellefteå,

Tredje perioden slutade 3-1 till Skellefteå