Pinsamt för Örebro Kings i Idrottshuset

By on 11 november, 2018

I den tolfte omgången av Svenska Superligan tar Örebro Kings emot Växjö IBK i Idrottshuset, Örebro gör det utan stöttespelarna Simon Jirebeck och Markus Lindgjerdet. Växjös form är inte på topp och det har haft lite otur på sist tiden, men ändå något för Örebro att bita i.

Första perioden var en ganska ensidig historia då Växjö hade mest bollinnehav, men nu vinner man inga matcher bara genom bollinnehav. Det såg ut som om Växjö skulle kunna fixa det här lätt då de tog ledningen och fortsatte att trycka på, men Örebro kämpade på, backade hem. Ibland var spelarna i knät på sin egen målvakt men gästerna fick inte in någon mer boll, istället var det Örebro som kunde kvittera och hålla den periodtiden ut.

Andra perioden såg till en början ganska jämn ut, i ca två minuter, sen var det gästerna som visade upp hur innebandy skulle spelas genom att gå ifrån 2-2 till 5-2 på 4.11 minuter. Efter det slog gästerna av på takten och Örebro kunde komma fram i bättre lägen, utan resultat tyvärr.

Tredje perioden kom att bli till en riktigt pinsam tillställning för Örebro då gästerna stundtals gav innebandylektioner, hemmalaget var inte alls med på banan och såg så svårt obalanserat ut att man satt och undrade vilken nivå Örebro var på. Växjö gjorde sex mål på tio minuter, sen var det klart.

Efter spelad omgång är Örebro fortsatt sist med sju poäng med fyra poäng upp till FC Helsingborg som just nu ligger på säker mark. Sirius som innan omgången även de hade elva poäng vann sin match mot FBC Kalmarsund, tack vare vinsten studsade de upp på 13 poäng och kunde utöka avståndet ner till jumboplatserna.

Tisdag 13 november tar sig Örebro till Jönköping i nästa omgång, ett Jönköping som ligger på åttonde och sista slutspelsplats.

Första perioden var inne i den femte minuten när Växjö slog till, 1-0 bortalaget. Kvitteringen till 1-1 kom i den 16 minuten, det var Emil Ruud Örebro som gjorde målet.

Första perioden slutade 1-1

Andra Perioden minut två, ledning med 2-1 för Växjö. Kvittering till 2-2 i samma minut, målet kom genom Marcus Ekengren. I sjunde minuten var det dags igen, 3-2 för Växjö, 4-2 till gästerna kom i slutet av den åttonde minuten. Upprullning deluxe av Växjö, minut 12 och 5-2.

Andra perioden slutade 4-1 till Växjö

Tredje perioden var det dags för Emil Ruud, reducering till 5-3 i den femte minuten. I den nionde minuten kom 6-3 till Växjö, i slutet av den tionde utökade de till 7-3. Tolfte minuten kom 8-3 till gästerna, nästa lektion i hur innebandy ska spelas kom i den 13 minuten då Växjö gjorde 9-3. Nu var det rea på Växjömål, 10-3 smack upp i krysset i den 14 minuten. Öppen gata, 11-3 till Växjö.

Tredje perioden slutade 6-1 till Växjö