Premiär på onsdag för galopp i världsklass från Hong Kong

Av på 10 maj, 2020
Arkivbild.

Onsdag 13 maj är det premiär för spel på galopp från Hong Kong hos ATG.

Tävlingarna direktsänds i ATG Live.
– Vi är glada att kunna erbjuda galopp i världsklass och fortsätta skapa underhållning som förhoppningsvis kan vara små ljuspunkter i en tid hårt präglad av corona-pandemin och följderna av den, säger Nicklas Jonsson Head of Horse Betting på ATG.

Under normala omständigheter erbjuder ATG spel på hästar från många av världens hörn.
Corona-pandemin har tillfälligt satt stopp för hästtävlingar i de flesta länder, men galoppen i Hong Kong tävlar under strikta restriktioner, liknande de i Sverige.

ATG erbjuder spel på Vinnare, Plats, Tvilling (inte Komb trots att det är galopp) och Trio i gemensam pool, samt V4 i egen svensk pool.

Under en säsong (september – juli) arrangeras 88 tävlingsdagar med bland annat tolv grupp 1-löpningar, det vill säga lopp med höga prispengar som attraherar och ofta samlar hästar ur världseliten.

– Att addera så här högklassiga tävlingar som vi direktsänder stärker vårt erbjudande, främst till våra galoppintresserade kunder, men vi hoppas även att det ska bidra till att fler får upp ögonen för galoppsporten, säger Nicklas Jonsson.

Totalt är det 18 tävlingsdagar kvar den här säsongen som avslutas 15 juli. Tävlingarna delas mellan två banor, Happy Valley och Sha Tin, och går oftast onsdagar och söndagar.
Med anledning av tidsskillnaden mot Hong Kong kommer tävlingarna att starta tidig morgon eller vid lunch svensk tid.

Fakta galopp från Hong Kong hos ATG:

  • Säsongen i Hong Kong består av 88 tävlingsdagar och pågår från september fram till juli.
  • Ordinarie tävlingsdagar är onsdag (start 12.45-13.15) och söndag (start 6.30-7.00), men tävlingar på andra veckodagar förekommer vid ett tio-tal tillfällen under en säsong.
  • Tävlingarna visas i ATG Live på atg.se och Com Hem kanalplats 18.
  • Startlistor publiceras på atg.se dagen före tävling.
  • Tips kommer finnas på atg.se vid startlistor under ”Tips-fliken”.

Sport | Hästsport
Örebronyheter

Källa: ATG

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in