By on 23 juli, 2017

Örebro SK styrde kursen mot Göteborg och returmötet mot IFK Göteborg efter en match där Örebro körde över göteborgarna.

Det har varit en händelserik vecka för IFK Göteborg där man bytt ut både huvudtränare och assisterande tränare.

Den nya tränarduon består av Alf Westerberg och sin sida har han legendaren Torbjörn Nilsson.

Men det var Örebro som började bäst med bra tryck mot IFK Göteborgs mål. Detta resulterade i några fina chanser, bland annat ett jätteläge för Besara men han sköt över.

Besara byttes i halvtid ut mot Sköld och Örebro SK började den andra halvleken bra men IFK Göteborg jobbade sig in i matchen och tog mer och mer plats.

58 minuter in i matchen nickar Rieks in 1–0 för Göteborg efter att göteborgarna etablerat en fin press.

Göteborg fortsatte sin höga press och i den 62 minuten var det dags igen när Boman nickade in 2–0 för hemmalaget.

Men Örebro gav inte upp och i den 80 minuten uppstod en hands situation i Göteborgs straffområde och domaren pekade på straffpunkten.

Kennedy stegade fram till straffpunkten och slog in 2–1 reduceringen för Örebro.

Nu följde en relativt underhållande men stundtals irriterad match men i 94 minuten var det åter dags för domaren att peka på göteborgarnas straffpunkt efter att Omoh blivit neddragen i straffområdet.

Sema klev fram och kunde kallt sätta 2–2 vilket också blev slutresultatet.

En relativt bra match från Örebro SK men jag skulle vilja se lite mer fokus precis som under hemmamatchen mot IFK Göteborg. Dock tycker jag att resultatet är rättvist även om jag gärna sett en annan matchbild.