Regeringens besked – Förbud för större evenemang

Av på 12 mars, 2020
Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet

Regeringen har efter förslag från Folkhälsomyndigheten beslutat att allmänna sammankomster med över 500 personer förbjuds. Förbudet gäller hela landet och tills vidare.

Regeringens beslut om förbud kommer efter Folkhälsomyndighetens hemställan med anledning av gårdagens höjda risknivå för spridning av coronavirus i Sverige. Riksidrottsförbundet ser allvarligt på situationen kopplat till smittspridning och följer hela tiden utvecklingen i både Sverige och omvärlden.

Vi har en nära dialog med regeringen och Folkhälsomyndigheten för att vi ska kunna hjälpa till och ta det ansvar som bäst hjälper samhället. Beslutet innebär att matcher, tävlingar och annan verksamhet måste flyttas eller ställas in. Sammantaget innebär det en mycket stor påverkan på hela idrottsrörelsen men vi kommer göra det vi kan för att bidra till att minska smittspridning, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Begränsningarna vad gäller allmänna sammankomster slår hårt mot landets idrottsföreningar vad gäller ekonomi, administration och verksamhet.

– Men det är bra att regeringen tar ett tydligt beslut som idrotten kan förhålla sig till och att samma restriktioner gäller för hela landet, säger Björn Eriksson.

Riksidrottsförbundet samlar under torsdagen företrädare för specialidrottsförbunden för att diskutera hur begränsningen av allmänna sammankomster påverkar olika evenemang inom idrottsrörelsen och hur idrottsrörelsen gemensamt bäst hanterar detta.

Sport | Regionalt
Örebronyheter

Källa FR/SISU

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in