Regionalt | ​39 miljoner till människor i utsatthet

Av på 8 februari, 2015

Svenska kyrkan har i år samlat in drygt 39 miljoner kronor under julkampanjen med temat ”Låt fler få fylla fem!”. Det är en ökning med 1,3 miljoner kronor sedan förra året. Tusentals frivilliga står bakom resultatet.

Drygt 39 miljoner kronor har samlats in under julkampanjen 2014/2015, vilket är ett nytt rekord. Det är ett tecken på starkt internationellt engagemang i Svenska kyrkans församlingar.

Vi är mycket glada för det goda resultatet. Utan alla frivilliga i församlingarna hade vi inte klarat av detta. Pengarna som samlades in under julkampanjen är viktiga i arbetet för att få fler barn att få uppleva sin femårsdag, säger Erik Lysén, internationell chef för Svenska kyrkan.

Svenska kyrkans julkampanj pågår årligen mellan första advent och trettondedag jul.

Fakta
Under kampanjen sprider internationellt engagerade människor inom Svenska kyrkan ett viktigt budskap om en rättvisare värld. Kampanjen ger fler människor möjlighet att stötta det livsavgörande utvecklingsarbete som kyrkan gör i världen.

Kampanjbudskapet ”Låt fler få fylla fem!” handlar om att alltför många barn i världen dör före sin femårsdag. I Afrika söder om Sahara handlar det om ett barn av tio.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in