RFSU storsatsar på normbrytande arbete med män och maskuliniteter

Av på 22 november, 2019

T-shirts med utmanande budskap, normbrytande arbete på festivaler och undervisningsfilmer som ska få unga att reflektera över mansideal. RFSU skruvar upp arbetet med könsnormer och maskuliniteter. Viktigast av allt: att involvera killar och män i förändringsarbetet.

Metoo och debatten i Sverige om sexuella trakasserier landar ofta i starka könsnormer och skeva mansideal. Den bygger ofta på att det bara finns en maskulinitet. RFSU vill bredda diskussionen och våga nyansera hur vi ser på manlighet och maskuliniteter. Och vi vill involvera killar och män i förändringsarbetet.

– Internationella mansdagen firas bla för att vi ska fokusera på mäns hälsa, uppmärksamma mäns bidrag till samhället och förbättra relationer samt lyfta fram positiva normer som kan stärkas. Våra maskulinitetsnormer är varken entydiga eller statiska, det destruktiva går att förändra. Hur ser framtidens olika maskuliniteter ut? För svara på det måste vi också involvera killarna och bryta ner stereotyper tillsammans, säger Pelle Ullholm på RFSU.

RFSU manifesterar också den Internationella mansdagen genom att släppa en ny kollektion av vårt klädmärke ELISE med budskap som utmanar mansroller och maskulinitet tex. ”Kill stereotypes, save lives”, “Time to man up and put the patriarchy down” och ”Boys do cry”.

Mer info om den nya kollektionen hittar här

RFSU har också i flera år jobbat på festivaler i ett samarbete med Svensk Live, Polisen och Länsstyrelsen för att tillsammans med unga där unga finns, jobba med frågor kring kommunikation, gränser och könsroller.

– Maskulinitetsnormer och sexualitet hänger ihop. Unga män vill inte alltid vara drivande och prestera i sexuella situationer. Det är inte de unga männen själva som skapat det mönstret. Unga killar behöver stärkas i sin förmåga till sexuell kommunikation. Det handlar om färdighetsträning, likabehandling och tilltro till förändring, säger Pelle Ullholm på RFSU.

Regionalt
Örebronyheter

Källa RFSU

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in