RFSU:s kongress: Utred sexköpslagen.

Av på 19 maj, 2013

RFSU:s kongress ägde rum i Gävle 17-19 maj. Förbundsordförande Kristina Ljungros omvaldes tillsammans med en ny styrelse. Kongressen beslutade bland mycket annat att RFSU ska göra en sammanställning av internationell forskning för att driva frågan om en ny statlig utredning av sexköpslagen. Sammanställningen ska också öka kunskapsnivån inom förbundet.

Kongressen i korthet
RFSU:s kongress fattade bland annat beslut om att; anta Vision 2020, tydliggöra RFSU som medlemsorganisation, utse ett ord på kvinnors onani, ansöka om 90-konto, verka för en statlig utredning av sexköpslagen och verka för subventionerad HPV-vaccinering för alla. Dessutom återvaldes Kristina Ljungros till förbundsordförande tillsammans med ny styrelse. Den nya förbundsstyrelsen och ordförande Kristina Ljungros är valda för två år.

– Jag är oerhört glad över medlemmarnas förtroende att få fortsätta leda arbetet i Sveriges största sexualpolitiska organisation. Vi har två spännande år framför oss. Vision 2020 kommer stärka RFSU som sexualpolitisk aktör och debattör lokalt, nationellt och internationellt, säger Kristina Ljungros, RFSU:s förbundsordförande.

– Tillsammans ska vi också arbeta för att hitta ett bra ord på kvinnors onani. Språket har stor betydelse, vi har tidigare tagit fram ordet snippa, nu är det dags att sätta onanin på kartan säger Kristina Ljungros.

Uttalanden från kongressen

RFSU:s kongress har antagit två uttalanden.

Det första handlar att fördöma attackerna mot HBT-aktivister i Georgien och att uppmärksamma kampen för HBT-personers rättigheter.

Det andra uttalandet lyfter frågorna censur, pornografi och internet. Det finns tre friheter som RFSU tycker är viktiga när det handlar om sexualitet och kärlek: Frihet att välja, frihet att vara och frihet att njuta. Men en persons frihet får aldrig inkräkta på någon annans. RFSU vill med detta uttalande varna för krav på censur och begräsningar i vad man får visa sexuellt.

RFSU:s nya förbundsstyrelse
Kristina Ljungros, förbundsordförande
Victor Bernhardz
Sureya Calli
Petter Forkstam
Matias Garzon
Gunilla Hallonsten
Ulrika Holmström
Margareta Karlsson
Tove Larsson
Måns Magnusson
Emil Eriksson Rissve
Tina Wilhelmsson
Stefan de Vylder

Örebroguiden

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in