Röda Korset ansvarar för den nationella samordningen av volontärer vid skogsbränderna

Av på 20 juli, 2018
Fotograf: Röda Korset

Efter dialog med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) startar Röda Korset en nationell insats kopplat till det räddningsarbete som just nu pågår med anledning av de många stora skogsbränderna i Sverige.

Röda Korset ska samordna och organisera de volontärer som behövs i anslutning till räddningsinsatserna och bistå i att få fram förnödenheter.

– Med anledning av de stora skogsbränderna drabbas människor och räddningstjänsten jobbar stenhårt. För oss är det en självklarhet att bidra i möjligaste mån till de pågående räddningsinsatserna runtom i landet. Vi har stor erfarenhet av att organisera frivilliginsatser och skalar nu upp vårt arbete omgående, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare vid Röda Korset.

I nuläget pågår ett femtiotal bränder i landet och volontärer behövs som ett komplement till räddningstjänsten i de aktuella områdena.

– Vi kommer att behöva volontärer som bland annat kan bistå vid evakuering, dela ut förnödenheter och sprida information om de pågående räddningsinsatserna. Den som befinner sig i närheten av en pågående skogsbrand kan hjälpa till som volontär – hör av er till oss om ni är intresserade, säger Martin Ärnlöv.

Den som vill engagera sig i någon av de pågående insatserna, kontakta Röda Korset genom att fylla i ett formulär på redcross.se eller kontakta Röda Korsets Infoservice per telefon 0771-19 95 00.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in