Rött kort sänkte Örebro SK i toppmötet

By on 13 maj, 2018

Under söndagen den 13/5 tog Örebro SK emot serieledande Hammarby IF hemma på ett fullsatt Behrn Arena för den 8 omgången av allsvenskan.

Inför denna match var båda lagen obesegrade och många talade om detta som en tidig seriefinal även om Örebro för närvarande låg trea. Ett toppmöte handlade det om i vilket fall som helst och en viktig värdemätare för i alla fall Örebro.

Örebro började den första halvleken bra och satte som vi börjat bli vana vid Hammarby under hög press och i den 13: e minuten skjuter Michael Omoh ett skott som målvakten räddar, på returen är Kennedy Igboananike framme och klippte in 1 – 0 för Örebro.

Örebro fortsatte att trycka på men lyckades samtidigt att hålla ett bra försvar bakåt och effektivt stänga Hammarbys löpvägar, i den 38: e minuten får Kennedy ett rött kort efter en mycket oklar situation vid sidlinjen. Efter detta röda kort bytte matchen skepnad och Hammarby flyttade fram sina positioner. Örebro blev nu tvungna att backa hem, man lyckas dock hålla tillbaks Hammarby och får gå till halvtidsvila med en 1 – 0 ledning.

I den andra halvleken fortsatte Hammarby på det sätt som man startade efter Kennedys röda kort och det blev ett massivt tryck mot Örebros mål, vilket inte var oväntat när nu Hammarby var en spelare mer. I den 51: a minuten bär Hammarbys press frukt och Nikola Duric slog in 1 – 1 och kvittering.

Efter målet fortsätter Hammarby med samma höga och hårda press och i 78: e minuten är det dags igen när Jiloan Hamad slår in 2 – 1 och ledning för Hammarby. Efter ledningsmålet från Hammarby så blir det lite bättre fart på Örebro framåt och man fiskar till sig några chanser, men det räcker inte till och Hammarby vinner matchen med 2 – 1.

När det gäller Kennedys röda kort kan jag inte säga att jag tycker det är rätt på något sätt och med tanke på vad man släppt tidigare i matchen så borde det vara max ett gult kort om ens något kort alls. Jag hoppas att Örebros lagledning överklagar den avstängning som följer på kortet för detta är minst sagt diskutabelt.

Jag tycker att Örebro efter omständigheterna gör en bra match och en 2 – 1 förlust mot serieledarna med en man mindre i drygt en halvlek känns ändå inte som något fiasko. Nu får vi se fram mot Djurgården borta på torsdag och hoppas att vi har Kennedy med oss då.