Så var bostadsåret 2019

Av på 12 januari, 2020

Ny statistik från bostadssajten Booli visar hur utbud, medelslutpriser, andel prissänkta och annonstider såg ut 2019 jämfört med tidigare år. 

– Efter en del osäkerheter på marknaden året innan har det varit bättre fart i år. Det som kanske framförallt sticker ut är att många objekt har behövt prissänkas – vilket kan vara ett resultat av att köparna var lite avvaktande i början av året, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

På både villamarknaden och bostadsrättsmarknaden har medelslutpriserna ökat jämfört med föregående år i de flesta län. Både Blekinge, Jämtland, och Värmlands län hade under året dessutom de lägsta annonstiderna på villor på många år.

– Generellt har villamarknaden gått bättre än bostadsrättsmarknaden under året, vilket skiljer sig från hur det sett ut tidigare år. De senaste åren har det varit bostadsrättsmarknaden som stått starkast – men nu ser vi ett trendbrott, säger Matilda Adelborg.

Det här hände också på bostadsmarknaden 2019

  • 270 hus bytte ägare två gånger under året
  • Över 5% av bostäderna till salu beskrevs som “unik” i mäklarens bostadsbeskrivning
  • 8% av bostäderna hade ordet ’söderläge’ i annonsen. Men andelen bostäder till salu där det lyftes fram att det var norrläge var bara 0,1%.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Booli

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in