Saxhyttegubben stolt samarbetspartner till Sommar med Ernst

Av på 25 augusti, 2017

Pelle Agorelius, som driver Husmansbord och Saxhyttegubben i Grythyttan tillsammans med sin hustru Ewa, har under sommaren samarbetat med Ernst Kirchsteiger och produktionsbolaget Brand New Content, som står bakom TV4:s succéprogram Sommar med Ernst.

För tredje året i rad har Pelle Agorelius samordnat Husmansbord-diplomerad landskapsmat, råvaror och lokalproducerade produkter till programmet.

Ernst Kirchsteiger är en oerhört inspirerande person, inte bara i TV-rutan. Hans utstrålning och professionalitet ger en närmast förtrollad arbetsmiljö, säger Pelle Agorelius vars företag bland annat står bakom tillverkningen av den populära alkoholfria blåbärsdrycken Saxhyttegubbens Blåbär 100%. Drycken finns på Systembolaget (beställningsnummer 1964) samt i restauranger och livsmedelsbutiker över hela Sverige.

Pelle Agorelius säger vidare att det är spännande att se nya mattraditioner växa fram med Ernst vid spisen.

Han tar utvalda klassiska svenska råvaror och livsmedelsprodukter och förvandlar dem till läckra recept för TV-tittarna att ta del av. Bakom de fina bilderna, inredningen och renoveringarna i Sommar med Ernst finns ett team som inte liknar något annat. Engagemanget för vacker form, god smak och upplevelseförmedling genomsyrar den sammansvetsade grupp som skapar Sommar med Ernst. Jag är väldigt glad för att vi ännu en sommar fått vara med och bidra med utvald svensk landskapsmat.

Ernst Kirchsteiger kommenterar:
– Det är fantastiskt att få ha Pelle med i vår produktion. Det är få, eller ingen, som kan leverera lokala produkter med så hög kvalitet på ett så bra sätt som Pelle gör. Tänk att på beställning få en enmeters nyfångad gädda levererad samma dag! Fantastiskt!

Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in