Scandic bäst i branschen på hållbarhet för åttonde året i rad

Av på 15 april, 2018
Arkivbild

Sedan undersökningen om vilket varumärke som konsumenterna anser vara bäst på hållbarhet startade 2011 har Scandic legat i topp. Igår offentliggjordes resultaten av årets upplaga av Sustainable Brand Index och förutom att vinna hotellkategorin klättrar Scandic även på den totala rankingen till plats 22 från 29 av totalt 326 företag. 

Det är förstås otroligt hedrande att vinna vår kategori även i år. Det senaste året har vi fokuserat på att arbeta med många små initiativ i hela organisationen istället för stora kampanjer. Det viktigaste är att hela organisationen är med och gör små förflyttningar varje dag, inte de stora gesterna, säger Henrik Dider, HR-direktör Scandic Sverige.

Matens klimatpåverkan och social hållbarhet har varit de huvudsakliga satsningarna det senaste året.

– Till exempel har vi arbetat mycket med matsvinnsfrågan genom vårt samarbete med maträddarappen Karma och matsvinnscocktails på Haymarket och vi jobbar in fler gröna rätter i våra menyer. Samtidigt har vi arbetat med integration i storstädernas förorter tillsammans med My Dream Now och fortsatt vårt arbete med Snabbspåret för att integrera kockar, fortsätter Henrik.

Så här gjordes studien
Sustainable Brand Index är Nordens största studie om hållbarhet och har genomförts årligen sedan 2011. Studien syftar till att belysa hållbarhet samt sprida och öka kunskapen om det. 2018 har totalt cirka 40 000 respondenter intervjuats i Norden. 16600 i Sverige, 6200 i Norge, 7000 i Danmark och 9600 i Finland. Målgruppen för studierna är allmänheten 16-70 år i respektive land. Urvalet är representativt för respektive lands befolkningssammansättning. Intervjuerna genomfördes under januari-mars 2018.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in