Segt Örebro föll hemma mot Mora i back to back mötet

By on 28 oktober, 2017

Örebro Hockey tog emot Mora IK i Behrn Arena i den andra matchen av två i back to back mötet, högt tryck på läktarplats trots den tidiga matchstarten.

Första perioden blev till en början en svängig tillställning, hawaii-hockey på hög nivå med andra ord. Fem-sex minuter in tog hemmalaget tag i det hela och började spela ishockey på riktigt, tyvärr räckte det inte till några mål och perioden slutade 0-0.

Andra perioden var ett sömnpiller rakt igenom och spelet var mer av Allsvenskan-karaktär än Svenska Hockeyligan, mycket gruff, bök, lågt tempo och tjurigt på isen, perioden slutade 0-0.

Tredje perioden var den andra lik med undantaget att Örebro tog ledningen och såg ut att hålla det tiden ut då det var hemmalaget som var det stabilare av de två, men Mora ville mest och kunde trycka in kvitteringen 1-1 med endast sju sekunder kvar av matchen.

Förlängningen förvaltade inte Örebro till sin fördel, hemmalaget drog på sig en utvisning i slutet av förlängningen men klarade oavgjort tiden ut och det gick till straffar.

I straffläggningen var Mora det kallaste laget och tog med sig extrapoängen hem till Mora.

Sammanfattat….
Det var inte Örebros back to back spel kan man lugnt säga, och hålla med tränare Niklas Sundblad om att Örebro gjorde en bra match i mot Mora idag gör man bara om inte har sett matchen eller om man har befunnit i någon av Behrn Arenas barer och supit sig dyngrak. Örebro gör inte en bra insats mot Mora, det är segt, ostrukturerat och tempolöst. Det finns ingen spelplan, och om de har någon så har de kanske kopierat Örebro Innebandys. Att försöka sig på att spela trixigt, passa bakom ryggen, spela fram smånätt och gärna med 50 cm passar, lobba över klubblad för att sedan gå all-in är innebandyspel, inte ishockey. Det är dags att Örebro Hockey vaknar till, tar sig i kragen och börjar spela ishockey på SSL-nivå, Allsvenskan har de lämnat bakom sig och laget kan vara med på högsta nivå i sina bästa stunder, vilket de inte hade idag. Örebro tappade fem av sex poäng i dubblemötet mot Mora, viktiga poäng som Örebro, om de hade kommit upp i sin vanliga nivå haft på kontot. Nu väntar Karlskrona HK borta på torsdag andra november och sen kommer ett välkommet uppehåll, något som kommer att göra Örebro Hockey gott.