Serviceresor slopar samplaneringen

Av på 4 juni, 2020

Region Örebro Län har beslutat att under en begränsad period upphöra med den så kallade samplaneringen inom Serviceresor förutom skolskjuts, beslutet togs den 24 april och tidsperioden är nu förlängd till 30 oktober.

Beslutet om att upphöra med samplaneringen förlängs från 13 juni till 30 oktober 2020. Region Örebro Läns uppgift är att transportera människor i länet till och från en önskad plats. De och de trafikoperatörer som kör åt dem gör sitt bästa för att tillsammans skapa så trygga resor som möjligt för sina resenärer. På grund av Coronaviruset behöver man anpassa sina rutiner för Serviceresor.

I Serviceresor ingår bland annat färdtjänst och sjukresor. Under normala omständigheter bedrivs den verksamheten utifrån en så kallad samplanering. Det betyder att man aktivt strävar efter att planera så många resor som möjligt på ett sådant sätt att bilarna och bussarna tar så många passagerare som möjligt vid varje resa, för att få en kostnadseffektiv verksamhet.

Lokalt/Länet
Örebronyheter

Källa Region Örebro Län
Läs mer om den borttagna samplaneringen här lanstrafiken.se/serviceresor/forandringar-utifran-corona/slopad-samplanering/

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in