Sista chansen borta för Örebro Kings

By on 3 mars, 2019

Örebro Kings mötte Höllvikens IBF i den 32 omgången av Svenska Superligan i Idrottshuset, förlust här och det fanns ingen chans att ta poäng för att hålla sig kvar i SSL.

Örebro gjorde en ganska slät första period resultatmässigt, spelmässigt såg det helt ok ut framåt men läckte en del i defensiven. Marcus Ekengren stod för Örebros mål genom att riktigt läckert stänka in bollen i krysset, han kunde genom målet reducera resultatet till 1-3 inför andra perioden.

I den andra perioden kom Örebro ut urstarkt, mål redan i första minuten följdes upp av ett mycket bra spel där både defensiv som offensiv såg bra ut. Efter halva perioden var underläget upphämtat och det var bud på mer från hemmalaget, sen hör det till saken att Örebromålvakten Tim Lennartsson spikade igen målet och det stod 3-3 inför tredje perioden.

Höllviken tokstartade sista perioden med mål redan efter nio sekunder, Örebro vaknade till liv för både kvittera och ta ledningen. I sista delen av perioden tog gästerna över och resultatet rann iväg till en tremålsvinst. Slutresultatet skrevs till 8-5 till Höllviken.

Sett till hela matchen gjorde Örebro en dålig första perioden, en grym andra för att falla tillbaka en del i sista. Nu är det kört för Örebro att komma ifatt och hålla sig kvar Svenska Superligan, nu är det bara tre omgångar kvar av säsongen. Huruvida det blir spel i utbrytarligan eller fortsatt spel i SSL återstår att se.

I nästa match möter Örebro Kings FC Helsingborg i den 33 omgången borta Tisdag 5 Mars 2019.

Första perioden fjärde minuten mål Höllviken, Pontus Karlson Martell gjorde 1-0. 15 minuten mål Höllviken, Pontus Karlson Martell gjorde 2-0. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Simon Jirebeck slag. Powerplay Höllviken, 16 minuten mål, Pontus Karlson Martell gjorde 3-0. 19 minuten mål Örebro, Marcus Ekengren reducerade till 1-3.

Första perioden slutade 3-1 till Höllviken.

Andra perioden första minuten mål Örebro, Emil Ruud reducerade till 2-3. Tionde minuten mål Örebro, Emil Ruud kvitterade till 3-3.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro

Tredje perioden nio sekunder hann gå mål Höllviken, Johannes Wilhelmsson gjorde 4-3. Fjärde minuten mål Örebro, Markus Lindgjerdet kvitterade till 4-4. Sjätte minuten mål Örebro, Simon Jirebeck gjorde 5-4. Åttonde minuten straff Höllviken, Christoffer Andersson kvitterade till 5-5. Tolfte minuten mål Höllviken, Daniel Persson gjorde 6-5. 18 minuten Höllviken, Johannes Wilhelmsson gjorde 7-5. Med 2.10 minuter kvar tog Örebro timeout. 19 minuten mål Höllviken, Johannes Wilhelmsson gjorde 8-5.

Tredje perioden slutade 5-2 till Höllviken