Skön seger för BIK Karlskoga mot IF Björklöven

By on 6 januari, 2019

BIK Karlskoga åkte till Umeå för att ta sig an IF Björklöven i den 34 omgången av HockeyAllsvenskan, de två senaste matcherna har Karlskoga haft klara problem med att få igång ett eget spel. Om man inte lyckats få igång lag maskineriet idag så skulle man få mycket svårt att klara av hemma starka Björklöven.

I första perioden gick Björklöven ut hårt och satte press på Karlskoga, men Karlskoga stod upp och tog sakta men säkert över matchen och mycket tid spenderades i Björklövens zon. Karlskoga vann rättvist perioden med 1-0.

Den andra perioden inleddes med powerplay för Björklöven och efter det skapade man ett tryck där man vaskade fram tre riktigt bra chanser, men Karlskoga stod emot men Henrik Lundberg i Karlskoga målet storspelade och höll tätt. Efter halva perioden vaknade Karlskoga till och det blev mer kamp över hela planen med chanser för båda lagen. Detta var verkligen Björklövens period och Karlskoga kunde tacka Henrik Lundberg för att man inte låg under efter den.

Tredje perioden klev Karlskoga åter fram och pressade åter Björklöven vilket gav resultat och man kunde utöka sin ledning. Henrik Lundberg fortsatte att storspela och utan honom kunde resultatet set annorlunda ut men nu vann man även tredje perioden.

Detta var ett klart fall framåt för Karlskoga då lagspelet fungerade betydligt bättre och vi får hoppas att man bara haft en tillfällig dipp som man nu kommit ur.

Första perioden sjätte minuten mål Karlskoga, Jonatan Harju gjorde 1-0. 20 minuten utvisning Karlskoga, Oliver Eklind två minuter för fördröjande av spel. Powerplay Björklöven utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden IF Björklöven 13 – BIK Karlskoga 11

Andra perioden fick Björklöven börja med drygt en minut powerplay dock utan resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden IF Björklöven 17 – BIK Karlskoga 9

Tredje perioden tredje minuten utvisning Björklöven, Oscar Masiello två minuter för tripping. Powerplay Karlskoga mål, Henrik Larsson gör 2-0 målet kom i tredje minuten.