Social dagvård öppnas i Nora

Av på 23 augusti, 2017
Social dagvård kommer att kunna ge meningsfull sysselsättning, bryta isolering och ge ett större välmående för personer som behöver det, menar Fredrik Bergström, socialchef i Nora kommun

Den 24 augusti invigs social dagvård för äldre på Tullbackagården i Nora.

– Vi är säkra på att den sociala dagvården kommer att kunna ge en meningsfull sysselsättning, bryta social isolering och ge ett större välmående för personer som är i behov av det, säger Fredrik Bergström, socialchef i Nora kommun.

Nora kommun har sedan många år en väl fungerande dagrehabilitering men har tidigare saknat social dagvård för äldre, till en början kommer verksamheten att pågå som projekt och utvärderas under tiden.

– Det här är ett värdefullt komplement till vår välfungerande dagrehabilitering, hemtjänst och frivilliga verksamheter, säger Margareta Eriksson (s), ordförande i socialutskottet.

Den sociala dagvården kommer att vara öppen måndag till torsdag och det kommer att vara möjligt att gå halv- eller heldag. För att få del av den sociala dagvården krävs beslut från kommunens biståndshandläggare. Den enskilde betalar 69 kr för heldag och 35 kr för halvdag, samt en avgift för lunch och fika.

Invigningen av social dagvård för äldre, den 24 augusti kl 13-15, Tullbackagårdens entréplan, Nora.

Hälsa | Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in