Spelinspektionen ger ATG en anmärkning för spel med oregistrerat ombud

Av på 13 december, 2019
Arkivbild.

Den 3 juli i år rapporterade ATG själva till Spelinspektionen då det framkommit att travbanorna Tingsryd och Oviken inte var registrerade som spelombud av Spelinspektionen.

Banorna hade då redan tillhandahållit spel under totalt tre tävlingsdagar och i fredagens beslut ger Spelinspektionen ATG en anmärkning.

– Vi respekterar ödmjukt beslutet. Vi gjorde fel och rapporterade in det till Spelinspektionen. Nu har vi skärpt rutinerna för att det inte ska ske igen, säger Hans Lord Skarplöth, CEO på ATG.

I ATG:s skrivelse till Spelinspektionen står det bland annat:
”AB Trav och Galopp (ATG) vill genom denna skrivelse informera om att spel har tillhandahållits genom ombud, trots att ombudet ännu inte registrerats av Spelinspektionen. Spelet skedde vid travtävlingar på Tingsryds travbana den 12 respektive den 31 maj samt på Ovikenstravbana (Ovalla) den 22 juni 2019.”

Sedan 1 januari 2019 ska samtliga ombud som säljer ATG:s spel vara registrerade av Spelinspektionen. Det gäller butiker och trav- och galoppbanor. I ovanstående fall missade ATG i sin kontroll att Tingsryd och Oviken inte var registrerade av Spelinspektionen.

Spelinspektionen skriver i sitt beslut:
”ATG har angett att de ser allvarligt på det inträffade och att de nu har sett över rutinen för registrering av ombud och vidtagit åtgärder för att säkerställa att spel genom ombud tillhandahålls först när registrering har beviljats av Spelinspektionen. ATG har också självt anmält sin förseelse till Spelinspektionen. Dessutom har överträdelsen skett under en begränsad tid. Vid en samlad bedömning anser Spelinspektionen därför att ingripandet kan stanna vid en anmärkning.”

Regionalt
Örebronyheter

Källa: AGT

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in