Sport | Örebro Black Knights vann över Västerås Roedeers

Av på 7 juni, 2015

 

Black Knights gjorde det de skulle och vann över ligans nykomlingar Västerås Roedeers.

Men det satt långt inne och under nästan hela första quartern känns spelet väldigt krampaktigt, detta fortgår ända fram till slutminuterna av först quartern då Örebro gör sin första touchdown där även extrapoängsförsöket sitter.

Nu trodde jag att nervknutarna skulle släppa, men så var inte fallet. En bit in i andra quartern gör Västerås en touchdown men missar extrapoängsförsöket så Örebro behåller ledningen.

Jag vet inte vad headcoach Randy Beverly Jr sa till grabbarna i halvtid, men det gjorde definitivt skillnad. Det var nämligen ett helt annat Örebro som kom ut till den tredje quartern.

Laget kändes mer avslappnar och man parkerade mer eller mindre spelet på Västerås planhalva. Anton Källvik var en av nycklarna för Örebro idag och stod för tre touchdowns.

Men inte ens 27-6 fick västeråsarna att kapitulera, i fjärde quartern lyckades man anförda av sin quarterback James Boyd jr så gör man två touchdowns och går upp till 27-20 som sedan blev slutresultatet.

Jag vet inte men kanske är Black Knights inte vana att spela matcher man skall vinna, för detta var en sådan match eller också överraskades man av James Boyd jr skicklighet som quarterback. För när det gäller Västerås så lutade man sig tungt mot sin quarterback.

Nu väntar Carlstad Crusaders den 17 juni och då måste Black Knights spela bra mycket bättre än så här för att ha en chans.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Amerikansk fotboll

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in